Σε ημέρες υπηρεσίας

Γιώργος Μαρκαντωνάκης

του Γεωργίου Μαρκαντωνάκη

Μετά την περαίωση και των τυπικών διαδικασιών και την οριστική διαγραφή μου από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω με όλους τους κατοίκους του Νομού μας, τους οποίους υπηρέτησα επί 15 συνολικά έτη και να τους απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ, για τη συνεργασία που είχαμε.

Ευχαριστώ τον Θεό, που με αξίωσε να φθάσω υγιής στην συνταξιοδότηση μου.

Ευχαριστώ την Πολιτεία, που αναγνώρισε την προσφορά μου και μου απένειμε πλουσιοπάροχα τα κατ’ αξίαν.
Ευχαριστώ την Εκκλησία, για την αγάπη και στήριξή της στο πρόσωπο και την οικογένεια μου.
Ευχαριστώ τις Αρχές, με τις οποίες συνεργάστηκα αρμονικά.
Ευχαριστώ τον Τοπικό Τύπο και ιδιαίτερα την «ΑΝΑΤΟΛΗ», για τη στήριξη που προσέφερε στο δύσκολο έργο της Υπηρεσίας.
Ευχαριστώ τους φιλήσυχους κατοίκους και φιλόνομους πολίτες του τόπου, καθώς και τη φιλόξενη κοινωνία του Αγίου Νικολάου, που μας αγάπησε οικογενειακά και την αγαπήσαμε.
Ευχαριστώ τους έντιμους και καλούς Αστυνομικούς, με τους οποίους συνεργαστήκαμε άψογα σε επίπεδο υπηρεσιακό και ανθρώπινο, αλλά και εκείνους, τους λίγους, που με δίδαξαν τα όρια της αχαριστίας, του φθόνου και της εμπάθειας.
Εύχομαι το φως της Αναστάσεως του Κυρίου να καθαρίσει και να φωτίσει τις συνειδήσεις τους. Από όσους τυχόν στεναχώρησα ή άθελα μου αδίκησα, κατά τη διάρκεια της θητείας μου, ζητώ να με συγχωρήσουν, καθ’ ότι «το σφάλειν ανθρώπινον».
Τέλος, παρακαλώ τον Θεό να ευλογήσει την από δω και πέρα πορεία μου.
Επιθυμώ να αποσυρθώ σταδιακά στο χωριό μου, τη Ρούσα Εκκλησιά Σητείας, όπου έχω να συμπληρώσω με τη βοήθεια του Θεού το έργο, που με τη χάρη Του άρχισα. Την αποπεράτωση του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, στο πατρικό μας αγρόκτημα, στην περιοχή «Κουτσουλόπετρες». Ο Ναός βρίσκεται ήδη στο στάδιο της αγιογράφησης και-διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου. Έχει κτισθεί με την ευλογία της Τοπικής Εκκλησίας, την χάρη του Θεού, τη δική μας προσπάθεια και την αγάπη και βοήθεια εσάς, των καλών ανθρώπων, και ελπίζομε μέχρι τον Αύγουστο να αξιωθούμε να σας αναγγείλομε τα Εγκαίνια του.
Η επίσκεψη και το προσκύνημα όλων των ανθρώπων, γνωστών και φίλων, θα ‘ναι για μένα και την οικογένεια μου σημείο επικοινωνίας και ιδιαίτερης χαράς και τιμής.

Εύχομαι σε όλους σας Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά με υγεία.

Μετά τιμής και αγάπης

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΚΗΣ.
Ταξίαρχος ε. α.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos