ημέρες του 1973 στο Πολυτεχνείο
ημέρες του 1973 στο Πολυτεχνείο

1973-2014, 41 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Λαού και της νεολαίας ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών. Οι παλιότεροι θυμούνται και οι νέοι έχουν καθήκον να μάθουν την αλήθεια για τον λαϊκό ξεσηκωμό στο Πολυτεχνείο και  τους νεκρούς του Νοέμβρη.

Σήμερα τιμούμε όλους αυτούς που πήραν μέρος στην αντιδικτατορική πάλη, τους νεκρούς κι αυτούς που έμειναν όρθιοι στα κρατητήρια της Ασφάλειας, δεν λύγισαν από τα βασανιστήρια στις φυλακές και  τις εξορίες, τα στρατοδικεία.

Δυστυχώς η μετάβασή μας  από την χούντα  στην δημοκρατία δεν έδωσε ουσιαστική λύση στα προβλήματα της φτώχειας, της ανεργίας και της υπονόμευσης των κατεκτημένων δικαιωμάτων μας.

Η εργατική τάξη βάλλεται καθημερινά από την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. Βλέπουμε τα παιδιά μας να καταδικάζονται από την ανεργία, την κακοπληρωμένη κι ανασφάλιστη δουλειά, να συναντούν όλο και περισσότερα αδιέξοδα στη μόρφωση και να τους στερούν το δικαίωμα στη ζωή.

Το προχθεσινό απρόκλητο χτύπημα των ΜΑΤ στους φοιτητές της νομικής αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα του αυταρχισμού της κυβέρνησης και το πόσο αδίστακτη είναι προκειμένου να πραγματοποιήσει τους σκοπούς της.

Σήμερα, 41 χρόνια μετά, εξακολουθούμε να παλεύουμε για τα αυτονόητα, το δικαίωμα για εργασία, αξιοπρεπείς μισθούς, ασφάλιση, συντάξεις  και το σύνθημα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» είναι πιο επίκαιρο από ποτέ!

Συνδικάτο ΕΤΞ_ΣΕ «ΤΑΛΩΣ»

(Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων

και συναφών επαγγελμάτων Ν. Λασιθίου)

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos