Αστεία, ή σοβαρά;Η φωτογραφία που βλέπετε εάν ήταν μοναδικό συμβάν, δεν θα είχε σημασία.
Εάν όμως κάποιος παρακολουθεί τα τεκταινόμενα τους τελευταίους μήνες γύρω από τα περί την Κρητική Πολιτεία και τα περιβόητα σενάρια περί δημοψηφίσματος το 2012, καταλαβαίνει ότι εδώ εξυφαίνεται επί μονίμου βάσεως σχέδιο με πολλές μορφές, από κάποιους που θεωρούν ότι η Κρήτη θα πρέπει να αποσχιστεί από την Ελλάδα και να ξαναγίνει ανεξάρτητη.

Η φωτογραφία που βλέπετε τραβήχτηκε το απόγευμα της Πέμπτης 29 Νοεμβρίου στον χώρο όπου βρίσκεται το γλυπτό των αδελφών Σωτηριάδη στον Άγιο Νικόλαο. Κάποιος, ή κάποιοι, που απ’ ότι φαίνεται θεωρούν ότι η Κρήτη τελεί υπό κατοχή, ανάρτησαν τη σημαία για μερικές ώρες και ύστερα την κατέβασαν.
Πολλοί ήσαν εκείνοι που μας ειδοποίησαν για το συμβάν, εξ ου και η φωτογραφία.
Όταν όμως αυτά γίνονται τις ημέρες που τιμάται η ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, τότε τα πράγματα δεν μπορεί παρά να είναι επικίνδυνα ύποπτα. Ιδιαίτερα δε μετά τα τελευταία γεγονότα περί τα Ζωνιανά, αναζωπυρώθηκαν τα περί δημοψηφίσματος το 2012, όταν υποτίθεται ότι συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ένωση και «λήγει;» το «σύμφωνο».

Πέρα από το ανιστόρητο του πράγματος, η κατάσταση τείνει να ξεφύγει. Εάν οι ιθύνοντες δεν μαζέψουν όλους αυτούς που ονειρεύονται το χάος, τότε υπάρχει περίπτωση να βρεθούμε προ απίστευτων γεγονότων.
Χώρια που κάποιοι καλοθελητές καραδοκούν, έξω από τα σύνορα.

Γιώργος Τουτουδάκης

Υ.Γ. Με κάθε σεβασμό στη ιστορία και στη σημαία της Κρητικής Πολιτείας, ως ιστορικού, πλέον, συμβόλου.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos