μέρος όσων βρέθηκαν στη συνάντηση
μέρος όσων βρέθηκαν στη συνάντηση

Τα προβλήματα του  Γενικού Νοσοκομείου Κέντρου Υγείας Ιεράπετρας εξέθεσε   ο δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό

το Σάββατο 14 Μαρτίου, κατά την επίσκεψη του Υπουργού στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, αφού πρώτα ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο υπουργικό του έργο και την Κοινοβουλευτική του θητεία

«Εκπροσωπώντας το δήμο Ιεράπετρας σας  γνωστοποιώ τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία τρία χρόνια το Νοσοκομείο Ιεράπετρας, τα οποία το οδηγούν σε πλήρη αποψίλωση και κατά συνέπεια εγκατάλειψη και μαρασμό.

  1. Η Παθολογική Κλινική, η πλέον νευραλγική πτέρυγα κάθε νοσοκομείου, εφημερεύει πέντε σποραδικές ημέρες το μήνα, γεγονός που απαξιώνει το λαό της Ιεράπετρας, δημιουργώντας του αισθήματα αγωνίας, ανασφάλειας, αβεβαιότητας και βέβαια κινδύνου και φόβου. Είναι τραγικά ανεύθυνο να παραμένει χωρίς παθολόγο μια περιοχή με δεκάδες χιλιάδες κατοίκους και μάλιστα εν όψει της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου με  αυξημένη την επισκεψιμότητας τουριστών
  1. Η Γυναικολογική Κλινική παραμένει κλειστή για δύο συνεχόμενα έτη.
  1. Το Παιδιατρικό Τμήμα μένει χωρίς εφημερία αρκετές μέρες κάθε μήνα.
  1. Υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων (νοσηλευτικού, διοικητικού, βοηθητικού, τεχνικού, εργαστηριακού κα) γεγονός που παρεμποδίζει την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος.
  1. Λόγω συνταξιοδοτήσεων, το προσωπικό του Νοσοκομείου μειώνεται χωρίς να αντικαθίσταται.
  1. Υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και είναι αρκετά μειωμένη και ελλιπής η χρηματοδότηση, ενώ απουσιάζει πλήρως η κρατική αρωγή πράγμα που δυσχεραίνει τραγικά της λειτουργία του ιδρύματος.

κ. Υπουργέ

Όλα τα παραπάνω κάνουν το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας να αργοπεθαίνει και να καρκινοβατεί! Αυτό που απαιτείται είναι η συστράτευση της πολιτείας στα αγωνιώδη αιτήματα του λαού της Ιεράπετρας, για το αυτονόητο αγαθό που ονομάζεται υγεία.

Ας παρακάμψουμε τις γραφειοκρατικές χρονοβόρες διατυπώσεις και ας αναζητήσουμε μια πιο ευέλικτη λύση για το πρόβλημα που ταλανίζει μια περιοχή με σημαντική προσφορά στην ελληνική οικονομία.

Αυτό που πραγματικά ως πόλη και ως κοινωνία έχουμε ανάγκη είναι δεσμεύσεις για το μέλλον του Νοσοκομείου μας και όχι διαβεβαιώσεις και στείρες υποσχέσεις, όπως στο παρελθόν.

Ευελπιστούμε στην κατανόηση και τη συμπαράστασή σας για την άμεση και ουσιαστική λύση του προβλήματος.

Η Ιεράπετρα δικαιούται και αξίζει ένα Νοσοκομείο αυτοδιοίκητο και στελεχωμένο με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.  Και αυτό δεν είναι απλή απαίτηση αλλά αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη, για να μπορεί να ζει και να αισθάνεται ασφαλής!»

από τον Δήμο Ιεράπετρας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos