όποιος τολμήσει και σηκώσει κεφάλι, ή έχει άλλη άποψη, θέση .......
όποιος τολμήσει και σηκώσει κεφάλι, ή έχει άλλη άποψη, θέση …….

Τα πράγματα πλέον είναι ξεκάθαρα: η σχέση Ευρωπαϊκής Ένωσης  – Ελλάδας, είναι χειρότερη της σχέσης νταβατζή – πουτάνας ! Εδώ ο νταβατζής δεν αφήνει ούτε καν το φαΐ στην “προστατευόμενη” του. Για να συνθηκολογήσει χωρίς όρους και να παραδώσει όποιο κέρδος της έχει απομείνει …..

Λέγαμε ήδη από το 2000, ότι η εξέλιξη έχει εκσυγχρονίσει και τους τρόπους κατοχής. Δεν χρειάζονται πλέον τα στρατεύματα του 3ου Ράιχ, ή του Σουλτάνου! Αρκεί κάποιος να έχει ένα χέρι στη τσέπη μας  το οποίο δεν μπορούμε να βγάλουμε.

Από την άλλη, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ουδεμία σχέση έχει με το όραμα των ιδρυτών της: Ευρώπη χωρίς πόλεμο, με αναπτυξιακή προοπτική, μείωση των ανισοτήτων. Τώρα πλέον η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι οι ισχυροί εις βάρος των ασθενών, προβληματικών του νότου.

Και ‘μείς ως λαός, παραδοθήκαμε στην ευκολία και στις σαχλαμάρες των πολιτικών μας για δεκαετίες. Φτάσαμε να μην παράγουμε σχεδόν τίποτα και το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων να ζει παρασιτικά στους λίγους που, ακόμα, παράγουν.

Οι Ευρωπαίοι “εταίροι” μας, θέλουν να καταπνίξουν όποια διαφορετική φωνή, πέρα από τα δικά τους οικονομίστικα οράματα. Να ξορκίσουν μακριά την “αριστερή παρένθεση” γιατί ήδη “μολύνει” και άλλες χώρες του νότου. Οπότε πνίγουμε την Ελλάδα “προς γνώσιν και συμμόρφωσιν” των άλλων …… αλλά …..

… εάν δεν καταλάβουν ότι εδώ παίζεται πλέον η ενότητα της Ευρώπης, σε μερικά χρόνια, με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και αλλού στο κόσμο, η δύναμη της όποιας Γερμανίας ή Γαλλίας δεν θα υφίσταται, διότι και οι “υπανάπτυκτοι” θα μπορούν να κατασκευάσουν ένα πολεμικό πλοίο, ή ένα καλό αυτοκίνητο.

Και όπως λέει ο ο Γερμανός φιλόσοφος Ρίχαρντ Νταβίντ Πρεχτ:

«Η παλιά ιστορία ότι η Ευρώπη είναι μια μεγάλη συμμαχία ειρήνης δεν ισχύει πλέον και δεν έχουμε βρει κάποια άλλη αφήγηση» επισήμανε και πρόσθεσε ότι η Ευρώπη «θυμίζει την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία λίγο πριν την πτώση της».
Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία κατέρρευσε λόγω της έλλειψης εσωτερικής συνοχής, εξήγησε ο Πρεχτ σημειώνοντας ότι σε αυτό το πλαίσιο χρειαζόμαστε την ευρωπαϊκή συνοχή περισσότερο από ποτέ. Η ψηφιακή επανάσταση είναι εδώ και δεν θα αφήσει τίποτα στη θέση του», προειδοποίησε ο ίδιος συγκρίνοντάς την με τις αλλαγές που προκάλεσε η βιομηχανική επανάσταση. Και η ψηφιακή πρόοδος με παρόμοιο τρόπο θα αλλάξει αποφασιστικά την κοινωνία, εξήγησε ο Πρεχτ. Σε 20 με 30 χρόνια δεν θα υφίσταται πλέον η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. «Θα έχουμε ποσοστά ανεργίας που ίσως να ξεπεράσουν αυτό της Ελλάδας σήμερα. Αν αφήσουμε την Ελλάδα τώρα μόνη της στη δύσκολη θέση, στέλνουμε λάθος μήνυμα», επισημαίνει.

Οπότε τι απομένει; Συνοχή, αλληλοβοήθεια, ανταλλαγή απόψεων, πραγματική δημοκρατία, σεβασμός, δηλ. πραγματική ενοποίηση όπως πέτυχαν οι Αμερικανοί ήδη από τον 19ο αιώνα και εσωτερικά στη χώρα, αξιοκρατία και στήριξη …….

Δηλ. ο Γερμανός να λειτουργεί με τον απαιτούμενο σεβασμό προς τον Γεραπετρίτη που παράγει τις ντομάτες που τρώει, ή τον Ελουδιανό που τον φιλοξενεί, όπως αντίστοιχα εμείς σεβόμαστε τη Γερμανική βιομηχανία.

Αν δεν γίνει αυτό το βήμα, η πουτάνα θα αναζητήσει άλλο προστάτη, εξ ανατολών ίσως ….. καλύτερο ή χειρότερο, μετά θα ακολουθήσει η Βρετανία, ύστερα η Γαλλία και Ευρωπαϊκή Ένωση τέλος ……

Οπότε πραγματικοί εταίροι; ή νταβατζής με τη πουτάνα; Απαντήστε μας κυρία Μέρκελ, κύριε Σόιμπλε, κύριε Ολάντ, κύριε Ντάισεμπλουμ, κύριε Ντράγκι, κυρία Λαγκάρντ …… διότι ο νταβατζής είναι πρόσωπο απεχθές όπως ξέρετε ….

(αποτίοντας κάθε σεβασμό στο αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου)

Γιώργος Τουτουδάκης

Υ.Γ. 1 Για να είμαι ξεκάθαρος, θεωρώ ότι ο πρωθυπουργός έπρεπε να υποβάλει τη παραίτηση της κυβέρνησης, οπότε να πάει η χώρα σε εκλογές με υπηρεσιακή και μετά, εάν τις κερδήσει, να φροντίσει να λιγοστέψει τους ατυχείς χειρισμούς. Το δημοψήφισμα είναι μεσοβέζικη, αν είναι, αντίδραση.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Η θέση σας, χρήσιμη !!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.