Αναστάσης  Π. Παπαληγούρας«Η Κυβέρνηση εξαπατά τους φορείς και τους κατοίκους των Δήμων Αλικαρνασσού και Νεάπολης Λασιθίου για την απομάκρυνση των φυλακών από την κατοικημέη περιοχή της Αλικαρνασσού και την ανέγερση νέων φυλακών στη Νεάπολη.

 

Κύριε Υπουργέ,

Μετά από αλλεπάλληλες παραστάσεις και ερωτήσεις στη Βουλή, έχει γίνει φανερό ότι ο μοναδικός της στόχος είναι η πολιτική τιμωρία και του Νομού Ηρακλείου αλλά και του Νομού Λασιθίου όσον αφορά την απομάκρυνση των φυλακών από την Αλικαρνασσό και την ανέγερση νέων στη Νεάπολη.

Όμως η κατά τη γνώμη σας πολιτική τιμωρία των δύο νομών, Ηρακλεου κα Λασιθίου, δεν θα σας απαλλάξει από τις ευθύνες, εάν συμβούν γεγονότα και περιστατικά, τύπου Κορυδαλλού και βεβαίως ουδείς τότε θα σας ανεχθεί, προσπαθώντας να επιρρίψετε διοικητικές ευθύνες στους υπαλλήλους που μοχθούν να φέρουν μέσα σε αντίξοες συνθήκες σε πέρας τα καθήκντά τους, ενώ οι ευθύνες θα είναι καθαρά πολιτικές προερχόμενες από την εγκληματική ολιγωρία σας.

 Μετά τα παραπάνω ερωτάστε:

  • Προτίθεστε τελικά να προχωρήσετε στην κατασκευή των φυλακών Νεάπολης, που θα οδηγήσει στην απομάκρυνση των φυλακών Αλικαρνασσού που ευρίσκονται μέσα σε κατοικημένη περιοχή και είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια των δημοτών της Αλικαρνασσού, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι τα φαινόμενα των φυλακών του Κορυδαλλού, που επίσης είναι σε κατοικημένη περιοχή, μπορεί να επεκταθούν και στις φυλακές Αλικαρνασσού και Νέαπολης, σε συνθήκες όπου η διαβίωση των φυλακισμένων είναι απαράδεκτες.
  • Θα αναλάβετε τις πολιτικές σας ευθύνες, αφού οι καθυστερήσεις οφείλονται σε σας, αν υπάρξουν περιστατικά και φαινόμενα τύπου Κορυδαλλού ή θα φροντίσετε πάλι να τα φορτώσετε στους υπαλλήλους, αποσείοντας τις δικές σας πολιτικές ευθύνες;
  • Γιατί ενώ γνωρίζατε ότι η αλήθεια εστιάζεται στα παρακάτω αδιάσειστα στοιχεία, εσείς τα αποκρύπτετε και παραποιείτε την πραγματικότητα, εδώ και δύο χρόνια.

Σας τα παραθέτουμε για υπενθύμιση. Το έργο δημοπρατήθηκε στις 19-11-2003 με τα παρακάτω στοιχεία:

  • Τίτλος: Γενικό Κατάστημα Κρήτης ΙΙ
  • Τόπος εκτέλεσης: Νεάπολη – Νομός Λασιθίου
  • Προϋπολογισμός:22.734.718,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ
  • Διάρκεια εκτέλεσης Σύμβασης: 1080 ημέρες
  • Πίστωση 2003: ΣΑΕ 2003, 1.200.000,00 €
  • Μειοδότρια Εταιρεία: Αλκυών ΑΤΕ
  • Η σύμβαση με τον Ανάδοχο δεν έχει υπογραφεί.

Μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από σας και παρά τις συνεχείς προσπάθειες, δινόταν κάθε φορά μία αόριστη υπόσχεση με αβάσιμες δικαιολογίες όπως: χαμηλό ποσοστό έκπτωσης, ελλείψεις μελέτης, ανυπαρξία πιστώσεων και τελευταία «την ακαταλληλότητα του οικοπέδου» με πρόσφατα έγγραφα προς το Δήμο να εξασφαλίσει άλλη έκταση(!!!), που σημαίνει ακύρωση του έργου !!! με καταστρεπτικές συνέπειες». 

Ο ερωτών Βουλευτής

 Μιχάλης Καρχιμάκης

(Ερώτηση  για τον Υπουργό Δικαιοσύνης Αναστάση Π. Παπαληγούρα)

Print Friendly, PDF & Email

Από manos