Σήφης ... ο κροκόδειλος στο φράγμα Ποταμών Ρεθύμνου
Σήφης … ο κροκόδειλος στο φράγμα Ποταμών Ρεθύμνου

Τις τελευταίες μέρες όλοι εντυπωσιαστήκαμε με τον κροκόδειλο στο φράγμα του Αμαρίου. Τα αθηναϊκά και τα διεθνή τηλεοπτικά κανάλια ασχολήθηκαν με το θέμα.

Ως και πολιτικά πρόσωπα ενεπλάκησαν.

Εντυπωσιαστήκαμε γιατί αυτό το ζώο είναι ξένο προς το νησί μας, πολλοί δε, επισκεφτήκαν την περιοχή εμφάνισης του.

Δεν συνέβη όμως το ίδιο με τους επισκέπτες του νησιού μας, οι οποίοι έχουν ξαναδεί τέτοια ερπετά σε ζωολογικούς κήπους ή σε χώρες που φιλοξενούνται στο φυσικό τους περιβάλλον.

Θα εντυπωσιάζαμε τους επισκέπτες της περιοχής μας, αναδεικνύοντας το οποιοδήποτε κρητικό ζώο όπως τα Κρί Κρί σε πάρκα, ή τον θαλάσσιο πλούτο μας σε υποθαλάσσιους υφάλους.

Είναι αυτό που οι τουρίστες θα πρέπει να έρθουν στο τόπο μας για να δουν.

Αυτό λέγεται «εμπλουτισμός τουριστικού προϊόντος».

Είναι η μοναδική πανίδα της κρητικής φύσης όπου συστηματικά καταστρέφεται αντί να προστατευτεί και να αναδειχτεί τουριστικά!!

Είναι τα Ψάρια που ο μπουκαλάκιας ψαροτουφεκάς ψαρεύει παράνομα μέρα νύχτα.

Είναι αυτό που η πολιτεία επαγγέλλεται για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, την ίδια στιγμή που έχει αφήσει το λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου χωρίς σκάφος και προσωπικό, προκειμένου να μπορέσει να πατάξει την παράνομη αλιεία και να προστατεύσει τα ίδια του τα οικονομικά οφέλη από τον καταδυτικό τουρισμό, που ήδη υπάρχει στην περιοχή μας.

Αυτός ο τρόπος προσέγγισης και ανάπτυξης του τουρισμού φτιάχνει το «Κρητικό τουριστικό προϊόν» και όχι «τα παλάτια απάνω στην άμμο, όπως στο Ντουμπάι».

 

Θωμάς Τζανόπουλος

Τουριστικός Πράκτορας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos