Το δικαστήριο ήταν εκεί, η δικαιοσύνη ήταν απέξω
Από τη πλευρά της, η δικαιοσύνη, επέλεξε να ασχοληθεί, με τρόπο ……

Σ’ έναν τόπο όπου όλα είναι επιφανειακά και δήθεν, με πολλούς που έχουν κάνει τη δουλειά τους να μην επιτρέπουν τίποτα να βελτιωθεί, δεν μας εξέπληξε η απόφαση καταδίκης ενός και μόνο προσώπου για την υπεξαίρεση στη Μαρίνα Αγίου Νικολάου (ΔΑΕΑΝ). Μια υπόθεση που πάει πίσω 20 χρόνια.

Ο ένας ….

Ο αποδιοπομπαίος τράγος είχε ήδη, στηθεί και στοχοποιηθεί από το παρελθόν. Για να δέσει το γλυκό, όπερ και εγένετο.

Δε λέμε ότι το συγκεκριμένο άτομο δεν έβαλε το δάχτυλο στο μέλι, αλλά ήταν ο τελευταίος τροχός της αμάξης και οι προϊστάμενοι γνώριζαν!! Είχαν ενημερωθεί πολλές φορές από πολλούς για όλα όσα συνέβαιναν τότε μέσα στη Μαρίνα. Αλλά ……

Από τη πλευρά της, η δικαιοσύνη, επέλεξε να ασχοληθεί, με τρόπο, στο συγκεκριμένο ζήτημα, όπως έκανε άλλωστε με την υπόθεση της κατάχρησης στο δήμο Νεάπολης. Η όλη έρευνα έγινε χωρίς ποτέ να μπει στην ουσία …… και ποια ήταν η ουσία;

Ότι πολιτικοί προϊστάμενοι και προϊστάμενοι γενικώς, γνώριζαν. Η έρευνα που έγινε στη συνέχεια τόσο από πρόσωπα του δήμου Αγίου Νικολάου, όσο και από την ανακριτική διαδικασία, “έψαξε” μόνο γύρω από το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Και απέδωσε κατηγορίες μόνο στον αποδιοπομπαίο τράγο.

Από τη πλευρά της, η δικαιοσύνη, επέλεξε να ασχοληθεί, με τρόπο
η Μαρίνα Αγίου Νικολάου

Να υπενθυμίσουμε ότι κατά τη πρώτη του καταδίκη και τον εγκλεισμό του στη φυλακή, ένα έγγραφο που δόθηκε ανώνυμα στους δικαστές προκάλεσε την αποφυλάκιση του.

Η δικαιοσύνη ερευνά ….

Ποτέ, ούτε στην υπόθεση της Μαρίνας, ούτε στην υπόθεση του δήμου Νεάπολης, δεν εκλήθησαν π.χ. τα Μέσα Ενημέρωσης της περιοχής να καταθέσουν όσα γνώριζαν, όπως και πρόσωπα που είχαν σχέση με τον χώρο, με ζωτικής σημασίας μαρτυρίες.

Καταδικάστηκε ένας. Ο οποίος έλυνε κ’ έδενε στη Μαρίνα εκείνο το διάστημα, επειδή κάποιοι το επέτρεπαν. Αυτοί οι κάποιοι, σήμερα, αθώες, εξαγνισμένες περιστερές, πετούν ελεύθερα. Ένας θα ξαναμπεί στη φυλακή για κάποιο διάστημα ….

…. εύχομαι οι δικαστές να μπορούν να κοιμούνται καλά τα βράδια, γιατί η αϋπνία είναι κακός σύμβουλος …..

*(Διονύσης Σαββόπουλος, Μακρύ ζεϊμπέκικο για το Νίκο, Ρεζέρβα, 1979)

τραγούδι για την υπόθεση του Νίκου Κοεμτζή

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos