Η έννοια της δημοκρατίας σ' αυτή τη χώρα,  σκοτάδι !

Μαύρο

Το ζήσαμε κι αυτό. Αφού δεν συμφωνούμε με τις κυβερνητικές ρυθμίσεις, κατεβάζουμε τους διακόπτες, κυρίως βέβαια στην επαρχία. Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ έχει φροντίσει να ενημερώσει ότι «θα υπάρξουν προβλήματα στην ομαλή ηλεκτροδότηση» διότι «υπάρχει έλλειμμα στη παραγωγή».
Δηλ. ξαφνικά: αυτό το διάστημα με την ελάχιστη κατανάλωση υπάρχει πρόβλημα;
Όχι βέβαια, το πρόβλημα δημιουργήθηκε επίτηδες για να τη πληρώσει ο λαός.
Κόβοντας του το ρεύμα, κατανοεί τα «δίκαια αιτήματα» των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ Δ.Ε.Η..
Ενδεικτική η απάντηση του χειριστή στο κέντρο κατανομής της ΔΕΗ στον Κατσαμπά Ηρακλείου. «Εγώ εκτελώ εντολές. Πάρτε τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ».

Μόνο που οι συνδικαλιστές δεν δικαιούνται πλέον για να διαμαρτύρονται. Όλοι, μα όλοι και στη ΔΕΗ και στον ΟΤΕ και στην Ολυμπιακή, ασέλγησαν από κοινού με τις εκάστοτε διοικήσεις με ελεεινό τρόπο για πολλά χρόνια πάνω στα σώματα των εταιρειών στρατηγικής σημασίας στις οποίες εργάζονται. Έτσι, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, απαξίωσαν τις εταιρείες, με ευθύνη και των κυβερνήσεων Πα.Σο.Κ. και Ν.Δ. και τώρα που τα πάντα διαλύονται γύρω τους, τιμωρούν αυτούς που δεν μπορούν να αντιδράσουν. Το κακομοίρη τον λαουτζίκο της επαρχίας.

Κύριοι της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ:
Δεν δικαιούστε για να διαμαρτύρεστε, ούτε και να τιμωρείτε με αυτό τον τρόπο τον Έλληνα καταναλωτή. Ιερό το δικαίωμα στην απεργία, δεν είναι όμως ιερό το δικαίωμα στην ασυδοσία. Και αυτό που κάνετε θυμίζει άλλες εποχές και άλλες λογικές.
Και μην αυταπατάστε, αν αυτό που κάνετε σήμερα γινόταν κάπου στην Ευρώπη, θα είχε παρέμβει άμεσα ο εισαγγελέας. Αλλά εδώ είναι Ελλάδα, δεν είναι παίξε γέλασε…

Κύριοι της Κυβέρνησης:
Σταματήστε την εθνική μειοδοσία της διάλυσης και του ξεπουλήματος των στρατηγικών εταιρειών της χώρας. Πάψτε να βάζετε μπροστά ως δικαιολογία τις ευρωπαϊκές επιταγές. Με άλλο τρόπο υλοποιούνται όλα αυτά στη Ευρώπη και αλλιώς διαστρέφουμε αυτές τις πολιτικές στην Ελλάδα.

Γιώργος Τουτουδάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από manos