Βραχάσι«Σε πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου και Δ/ντης της Νευρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου κ. Κων. Νικολαράκης ανακοίνωσε την πρόθεση του να τεθεί επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού Κίνησης Πολιτών, ως υποψήφιος νομάρχης στις επερχόμενες εκλογές.
 
Σύμφωνα επίσης με τη γραπτή δήλωση του, επιθυμεί ο συνδυασμός αυτός να συγκροτηθεί από πολιτικές και κοινωνικές προσωπικότητες του νομού μας από όλους τους πολιτικούς, κομματικούς χώρους με μόνο κριτήριο τη διάθεση προσφοράς για τον τόπο.
 
Για την πρωτοβουλία αυτή ηλώνουμε ότι:
 
 Τα 4 σχεδόν χρόνια από τη συγκρότηση του συνδυασμού μας και τα 3 χρόνια και 4 μήνες που ως εκλεγμένη μείζονα αντιπολίτευση συμμετέχουμε στις λειτουργίες του Νομαρχιακού Συμβουλίου, ήσαν αρκετά για να καταλήξουμε στο αυτονόητο.
 
Ότι δηλαδή για να ανακόψουμε επιτέλους την καθυστέρηση που εκδηλώνεται σε όλα τα οικονομικά, τεχνικά και κοινωνικά μεγέθη, απαιτείται μια διευρυμένη συστράτευση όλων των πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά ενεργν πολιτών μας, που έχουν αναδειχθεί και τιμηθεί από τις ίδιες τις πράξεις τους. Ο καιρός των ετερόφωτων, των χρισμένων, των διορισμένων και των χειραγωγημένων ελπίζουμε να παρέλθει ανεπιστρεπτί στις συνειδήσεις των πολλών.
 
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Λασιθίου πρέπει κατά πρώτη προτεραιότητα να αναδειχθεί στο κορυφαίο πολιτικό όργανο διαχείρισης του αναπτυξιακού μας προβλήματος και (χωρίς να χειραγωγείται παραταξιακά) να διαμορφώνει πάντα τη δική του ανεξάρτητη πολιτική παρέμβαση.
 
Με τις σκέψεις αυτές δεχθήκαμε ήδη από το Νοέμβριο του 2005 την πρόταση του κ. Νικολαράκη Κωνσταντίνου, πρώτου σε σταυρούς νομαρχιακού συμβούλου του συνδυασμού μας, να προχωρήσει σε διερευνητικές επαφές με γνωστούς και καταξιωμένους για το ήθος και το έρο τους πολίτες του νομού μας για τη δυνατότητα συγκρότησης ενός διευρυμένου ψηφοδελτίου και έξω από τα στενά όρια του Λάσιου Κοινού.
 
Σημαντικός κύκλος αυτών των επαφών φαίνεται να έχει ήδη κλείσει και το αποτέλεσμα οδήγησε τον κ. Νικολαράκη να ανακοινώσει τη συγκρότηση μιας νέας Κίνησης Πολιτών. Ως Λάσιο Κοινό υποστηρίζουμε τη κίνηση αυτή. Συμφωνούμε με τον κύριο στόχο της και το περιεχόμενο των πρώτων δηλώσεων του επικεφαλής της.
 
Εμπιστευόμαστε τον κ. Νκολαράκη. Πιστεύουμε στις Κινήσεις Πολιτών ως τη μόνη διέξοδο για την ενότητα και την προκοπή του τόπου μας.
 
Ελπίζουμε στη νέα Κίνηση αυτή υπό τον κ. Νικολαράκη και καλούμε τους πολίτες χωρίς φόβους και πάθη να την αγκαλιάσουν και να τη διευρύνουν στα όρια της νίκης».
 
Λάσιον Κοινόν

Print Friendly, PDF & Email

Από manos