Το φαράγγι της Κριτσάς να δοθεί σε σοβαρό επενδυτή !
Το φαράγγι της Κριτσάς

Παίρνω το ερέθισμα από τα άρθρα του κ Λεωνίδα Κλώντζα «Ας κάνουμε κάτι για το φαράγγι της Κριτσάς» (ΑΝΑΤΟΛΗ 3/05/17  σελ 4), και «Ενθουσιασμένος με το φαράγγι της Κριτσάς  (ΑΝΑΤΟΛΗ  8/5/17 σελ 14).

Ένα μνημείο της Μεραμπελιώτικης φύσης που ενδείκνυται ως τουριστικός εκδρομικός προορισμός αλλά και που χρήζει προστασίας και οργάνωσης ως τουριστικό συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής.

Ένα φυσικό μνημείο που μπορεί να λειτουργήσει και στο πλαίσιο των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Από τις πρώτες προτάσεις μου ως σύμβουλος στο ΔΣ του επιμελητηρίου Λασιθίου  ήταν η πρακτική οργάνωση της λειτουργίας του φαραγγιού της Κριτσάς με την αμφίδρομη συγκοινωνιακή σύνδεση Παναγίας Κερα, Κριτσάς, Λατώ, Τάπες.

Συγκεκριμένα πρότεινα στον σημερινό Πρόεδρο του επιμελητηρίου και στον τότε εκπρόσωπο  του ΚΤΕΛ και σύμβουλο του επιμελητηρίου, να προωθήσουμε  την ιδέα αυτή προς τον δήμο, δηλαδή αντί του να κινείται το λεωφορείο της αστικής συγκοινωνίας άδειο μέσα στην πόλη του Αγίου Νικολάου, να μεταφερθεί στην γραμμή Παναγία Κερά, Κριτσά, Λατώ, Τάπες και αντίστροφα.

Το φαράγγι της Κριτσάς να δοθεί σε σοβαρό επενδυτή !
Το φαράγγι της Κριτσάς

Το συγκεκριμένο δρομολόγιο θα εξυπηρετούσε τους επισκέπτες της Κριτσάς να επισκεφτούν την Λατώ, την Παναγία Κερά καθώς να μεταφερθούν στην αφετηρία του φαραγγιού. Επίσης τους περιπατητές του Φαραγγιού να επιστρέψουν στην αφετηρία τις Τάπες.

Η υλοποίηση της συγκεκριμένης πρότασης θα μπορούσε να καταστήσει το φαράγγι της Κριτσάς και την ευρύτερη περιοχή σοβαρό πόλο έλξης εκδρομέων από όλη την Κρήτη αφού θα συνέδεε την είσοδο του φαραγγιού με την έξοδο αλλά και την Λατώ όπου δεν προσεγγίζουν τουριστικά λεωφορεία!   Επίσης θα προσέθετε μία ακόμα οργανωμένη τουριστική δράση ικανή να ενταχτεί σε εκδρομικά προγράμματα tour operators.

Δυστυχώς δεν εισακούστηκα!

Η δημοτική αρχή και οι λοιποί ιθύνοντες μάλλον περιμένουν να βρεθεί αναπτυξιακός νόμος που θα ενταχτεί η δράση όπως επιτάσσει η νοοτροπία τους!

Παράλληλα η δημοτική αρχή σήμερα δείχνει να την ενδιαφέρουν μόνο οι επενδυτές όπως στα Πλευρά και οι κτηματομεσιτικές δράσεις τους.

Είναι μάλλον πιο προσοδοφόρο οι επενδυτές να αγοράζουν γη και ύδωρ στο Μιραμπέλο, ενώ είναι σίγουρα πολύ ποιο εύκολο να  «πουλάμε τον τόπο μας» από το να τον αναπτύσσουμε!!!!

Προς το παρόν προέχει ή ένταξη της Σπιναλόγκας στην UNESCO προκειμένου να κρατήσει το κτηματομεσιτικό brand name της η περιοχή της Ελούντας καθώς και να επιτευχτεί αύξηση των τιμών πώλησης των ακινήτων.

Ο τουρισμός απαιτεί επένδυση, σκληρή δουλειά, οργάνωση με προϋπόθεση την μακροχρόνια εμπειρία.

Με το φαράγγι της Κριτσάς και τα σκοτωμένα ζώα θα ασχολείται ο δήμος;

Αν ήταν να «δοθεί σε σοβαρό επενδυτή» σίγουρα κάτι θα γινόταν!!

Θωμάς Τζανόπουλος

Τουριστικός πράκτορας

Ανεξάρτητο μέλος ΔΣ επιμελητηρίου Λασιθίου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos