Τράπεζες ή ποιοτικό σύγχρονο Μπίρκεναου από τους θεσμούς !!! για τους Έλληνες Καταναλωτές
η κατάσταση που επικρατεί στα περισσότερα καταστήματα τραπεζών παραπέμπει σε «θαλάμους αερίων», με τους συναλλασσόμενους να στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλον

Αντιμέτωποι, σχεδόν καθημερινά, με έναν εφιάλτη που παραπέμπει σε προηγούμενες δεκαετίες είναι οι συναλλασσόμενοι με τις τράπεζες. Η διαρκής μείωση του προσωπικού και τα διαδοχικά λουκέτα σε δεκάδες υποκαταστήματά τους, σε εφαρμογή των εντολών της τρόικας (θεσμοί γαρ !!!), έχουν επαναφέρει το φαινόμενο με τις ουρές της ατελείωτης ταλαιπωρίας όχι μόνο μπροστά από τα γκισέ, αλλά ακόμη και μπροστά από τα ΑΤΜ και τα Κέ­ντρα Αυτόματων πληρωμών.

Οι μικρές αίθουσες ανα­μονής του συναλλασσόμενου κοινού να εί­ναι γεμάτες ασφυκτικά και στα ταμεία να βρί­σκονται δυο ή τρεις υπάλληλοι, στην καλύτερη περίπτωση, είναι η μεταμνημονιακή πραγματικότητα για τους Έλληνες καταναλωτές, σι οποίοι πληρώνουν, και σε αυτή την περίπτωση, τα σπασμένα μιας -πρωτοφανούς διάρκειας για χώρα του δυτικού κόσμου κρίσης.

Οι διοικήσεις των 4 οριστικά ξένων τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα, επέλεξαν να στείλουν τον «λογαριασμό» της τρόικας στους Έλληνες καταναλωτές που μας αντιμετωπίζουν σαν «χρήσιμους ηλίθιους», καθιστώντας τις συνθήκες εξυπηρέτησής μας μια εφιαλτική εφαρμογή.

Ειδικά σε ημέρες που κατα­βάλλονται συντάξεις και επιδόματα ή πληρωμές προς την Εφορία, η κατάσταση που επικρατεί στα περισσότερα καταστήματα τραπεζών παραπέμπει σε «θαλάμους αερίων», με τους συναλλασσόμενους να στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλον, για να εξυπηρε­τηθούν.

Το φαινόμενο αυτό επικρατεί όχι μόνο μπροστά από τα γκισέ αλλά και στα ΑΤΜ και τα Κέντρα Αυτόματων Πληρωμών, με τα άτομα που δεν γνωρίζουν να τα χρησι­μοποιούν (ειδικά πολίτες μεγαλύτερης ηλικί­ας) να μη βρίσκουν ούτε έναν υπεύθυνο να τους εξηγήσει πως να ολοκληρώσουν τις συναλλαγές τους.

Αυτά παρότι γέμισαν τα ταμεία τους από το 2018 οι τέσσερις συστημικές τράπεζες από τις εξωφρενικές προμήθειες στις πλάτες των πελατών τους. Πάνω από 1 δισ. ευρώ μοιράστηκαν οι τέσσερις συστημικές οριστικά ξένες τράπεζες της χώρας το 2018 φορτώνοντας σχεδόν το ένα πέμπτο των εσόδων τους από την επιβολή υπέρμετρων χρεώσεων σε υπηρεσίες στις πλάτες των Ελλήνων καταναλωτών.

Με βάση μάλιστα τα διαθέσιμα στοιχεία από το (πρώην) υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, άλλα τόσα εκατοντάδες εκατομμύρια εισπράττουν οι ελληνικές τράπεζες μέσω των προμηθειών που παίρνουν από τους πρόσφυγες, οι οποίοι χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα ESTIA με πόρους της Ε.Ε. και διαχειριστές την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και τις «φιλάνθρωπες» ΜΚΟ, επεκτείνοντας έτσι τις αισχροκερδείς τακτικές τους σε νέες περιοχές.

Μόνο ο αέρας που αναπνέουν οι Έλληνες καταναλωτές στα υποκαταστήματα των τραπεζών φαίνεται ότι γλιτώνει από το νέο κύμα χρεώσεων των οριστικά πλέον 4 Ξένων τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Οι καταχρηστικές πρακτικές των τραπεζών δεν έχουν συγκινήσει στο ελάχιστο τον αρμόδιο υφυπουργό Γιώργο Ζαββό και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, οι οποίοι απλά παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Το ΙΝΚΑ, θα στραφεί εναντίον όλων αυτών.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos