Το σημείο προστριβής

Λίμνη και λιμάνι Αγίου Νικολάου

Μας εκπλήσσει, ο συσχετισμός του πολιτικού χρώματος του Δημάρχου Αγίου Νικολάου και η αντιμετώπιση του από τον κρατικό μηχανισμό, που κάνει επιστολογράφος τους εφημερίδας σας.
Με επιλεκτική ρήση στοιχείων, δημιουργεί μια πλαστή εικόνα που σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει την πραγματικότητα. Φυσικά και δεν θα εμπλακούμε στις σχέσεις Λ.Τ. και Δήμου, αλλά τίθεται ένα σοβαρό θέμα πολιτικού ήθους, που αυτό δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο.

ΚατΆ αρχά να επισημάνουμε ότι ο αναγνώστης δεν είναι σωστά ενημερωμένος. Στη περίπτωση των «γαλάζιων» Χανίων το Δ.Λ.Τ υφίσταται μόνο στο Ενετικό λιμανάκι, ενώ σύντομα θα δημιουργηθεί και εκεί οργανισμός ανάλογος του Ηρακλείου.
Στην περίπτωση τώρα του Ηρακλείου. Μπορεί κανείς να αμφσβητήσει ότι αυτός ο «πράσινος» Δήμος δεν έχει ίσως μια από τις μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις; Με ποια λογική η κυβέρνηση από την μία χρηματοδοτεί γενναία τον Δήμο και από την άλλη κάνει «πόλεμο» στον «Γιάννη»;

Από τα παραπάνω συνάγεται το συμπέρασμα ότι η επιχειρηματολογία του αναγνώστη σας, πάνω στην οποία και προσπαθεί να στηρίξει τον συλλογισμό και τα συμπεράσματα του, είναι ανύπαρκτη.
Αντιθέτως, μια και που μιλάμε να γίνουμε «νοικοκύρηδες στην πόλη μας» καλό είναι και να ξέρουμε πως. Νοικοκύρηδες γινόμαστε πρώτα απΆ όλα, περιορίζοντας τα έξοδα και αυξάνοντας την παραγωγικότητα και την ταχύτητα υλοποίησης των έργων.

Εμείς αυτό που διαπιστώνουμε είναι αυξήσεις παντού. Αυξήσεις που πλήττουν τους πάντες. Πολίτες και επαγγελματίες. Μέχρι και 150% αυξήσεις έχουν οδηγήσει σε ένα εισπρακτικό σαφάρι αγνώστο διαρκείας και τελικής εντάσεως (που έπληξε να επισημάνουμε έντονα και τα χωριά).
Πρόστιμα μέχρι και 14.000 ευρώ σε περίπτερα (!), ανοικτό μέτωπο με τα ταξί, με τους καταστηματάρχες, με τις καφετέριες, κλπ. Τι άλλο θα ακολουθήσει;

Διαπιστώνουμε παράλληλα συμπεριφορές δύ ταχυτήτων. Ερωτούμε για παράδειγμα τι γίνεται στον Γαργαδόρο; Αυτό το «μπάζωμα» που ήταν για την αντιστήριξη του δρόμου, για πόσο καιρό θα υφίσταται εκεί; Οι πληροφορίες που ακούγονται ότι θα διαμορφωθεί κατάλληλα για τις ανάγκες παρακείμενης επιχείρησης αληθεύουν; Αν ναι, τότε με ποια απόφαση και μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων έχει γίνει; Ακούγεται επίσης ότι ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης επιχείρησης στην παραλία του Αλμυρού φέτος έχει καρέκλες στο «φιλέτο» της παραλίας (άραγε με πιο δικαίωμα;). Είναι ο ίδιος που κάποτε ήταν πρωτεργάτης (και άμεσ ωφελούμενος) ώστε να «ακυρωθεί» ένας πνεύμονας πρασίνου δίπλα στο κέντρο της πόλης, που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί πολλαπλά.
Ποιοι είναι αυτοί που έχουν κληθεί ως οι πρώτοι των πρώτων να «νοικοκυρέψουν» την πόλη; Η σύζυγος του παραπάνω επιχειρηματία σήμερα έχει πρωτεύοντα ρόλο. Κάποιοι άλλοι(ες) εμφανίζονται σπανίως στην υπηρεσία τους, από την οποία απουσιάζουν αδικαιολόγητα χωρίς κανείς να τους έχει εγκαλέσει μέχρι σήμερα.
Για ποιο νοικοκύρεμα λοιπόν μιλάμε; Με αλαζονική συμπεριφορά που μάλιστα υποκρύπτει(;) και ιδιωτικά συμφέροντα, δεν γίνται νοικοκύρεμα.

Αλλά μια που αναφερθήκαμε στα «ιδιωτικά συμφέροντα», να πούμε-παραδεχθούμε ότι είμαστε μια τουριστική πόλη. Χωρίς τουρισμό, η οικονομία των πολιτών και της πόλης θα καταρρεύσει. Δεν είναι κατά την άποψη μας «μιαρή» η προσπάθεια των επαγγελματιών να αυξήσουν τα κέρδη τους. Αντιθέτως, είναι απευκταία η επιθυμία για ζημιές. Ροζ ιδιωτική οικονομία, όσο και αν το επιθυμούν οι φίλοι του Συνασπισμού δεν υπάρχει. Το γνωρίζει άριστα και ο κ. Δήμαρχος λόγω επαγγελματικής ιδιότητας, αλλά και πολλοί από τους συνεργάτες του εξέχοντες επιχειρηματίες της πόλης. Εκτός και αν η δημοτική αρχή απαξιεί να ασχοληθεί με την «μαρίδα» και αρκείται να συνδιαλέγεται μόνο με «θεσμικούς».

Εκείνο που αναζητούμε είναι η χρυσή τομή. Να είμαστε ανταγωνιστικοί, αλλά αυτό να μην είναι σε βάρος του συνόλου ή του περιβάλλοντος. Παράλληλα οι μη έμμεσα ή άμεσα εξαρτώμενοι από τον τουρισμό, πρέπει να κατανοήσουν ότι υπάρχουν συμπολίτες που αν δεν πάει καλά ο τουρισμός θα έρθουν σε πολύ δυσχερή οικονομική θέση ή ακόμα και θα χρεοκοπήσουν. Αυτό δεν μπορεί να είναι επιχείρημα για να αποδεχθούμε τα πάντα, αλλ είναι άριστο επιχείρημα για να κουβεντιάσουμε τα πάντα, δείχνοντας την ανάλογη ευαισθησία και αποδεχόμενοι ότι δεν είναι πραγματικά ζημιογόνο.

Τι να το κάνουμε όταν κάποιοι «βλέπουν το δάσος» αλλά «δεν μπορούν να δουν το δάκτυλο τους»; ΅Η μήπως το βλέπουν αλλά για αλλότριους λόγους προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν από την πραγματικότητα, προσπαθώντας να παρασύρουν στην λογική τους εύπιστους και δήθεν «υποψιασμένους» συμπολίτες μας;

Θα θέλαμε και δημόσια να κάνουμε έκκληση για «κατάπαυση πυρός», πριν αυτό αποβεί εις βάρος του τόπου. Ο Δήμος έχει πολύ σοβαρά προβλήματα, ώστε να έχει την πολυτέλεια να αναλώνεται σε ανούσιες αντιπαραθέσεις.

Γραφείο τύπου Τ.Ε. Αγίου Νικολάου

Το δημοσίευμα που προκάλεσε αυτή την απάντηση:
Όσα Ξέρει ο Νοικοκύρης δεν τα Ξέρει (;) ο Καπετάνιος

Print Friendly, PDF & Email

Από manos