Υπερ πληρότητα περιστατικών (190%) στην παθολογική Αγ. Νικολάου
τα στατιστικά του νοσοκομείου

Στην εικόνα σημερινή αποτύπωση από τη σελίδα της ΔΥΠΕ Κρήτης που δείχνει την πληρότητα των κλινικών των Νοσοκομείων του νησιού σε πραγματικό χρόνο.

Είναι εμφανές ότι για ακόμη μια φορά η παθολογική κλινική του νοσοκομείου Αγ. Νικολάου (πληρότητα 190%) έχει επωμιστεί δυσανάλογο βάρος, λόγω του δεκαπενθήμερου κλεισίματος της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και των δυσλειτουργιών της παθ. κλινικής του Νοσοκομείου Σητείας. Για να νοσηλευτούν τα υπεράριθμα περιστατικά, έχουν μπει κρεβάτια στο διάδρομο της παθολογικής κλινικής του ΓΝΑΝ και φιλοξενούνται παθολογικά περιστατικά σε όλες τις κλινικές του Νοσοκομειου (πλην της μαιευτικής).
Οι υποσχέσεις του αν. υπουργού υγείας Π. Πολάκη τον Ιούνιο στην Ιεράπετρα αποδείχθηκαν για ακόμη μια φορά ψεύτικες.
Τα λόγια του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα στον Άγιο Νικόλαο φάνηκαν άνευ περιεχομένου.
Με τις ιώσεις (και ειδικά αυτή της γαστρεντερίτιδας) να θερίζουν τις μέρες των γιορτών, ένας μόνιμος γιατρός εφημερίας στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου Αγ. Νικολάου ήταν και είναι επιφορτισμένος με την ιατρική παρακολούθηση 40 και πλέον ασθενών και παράλληλα με την εξέταση και διεκπεραίωση των πολυάριθμων περιστατικών που προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία, αφού το Νοσοκομείο δεν διαθέτει αυτόνομο τμήμα ΤΕΠ…
Το ίδιο αυξημένες οι υποχρεώσεις και για το νοσηλευτικό και εργαστηριακό προσωπικό του Νοσοκομείου, πολλοί εκ των οποίων δούλευαν όλες τις γιορτές, και τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
Αυτή η κατάσταση δεν πρέπει να συνεχιστεί άλλο.
Αυτοί που βλέπουν συνεχώς προσλήψεις και λύση των προβλημάτων στην υγεία, ας προσγειωθούν στην πραγματικότητα. Γιατί εν τέλει, αυτοί που υφίστανται τις επιπτώσεις των προβλημάτων εκτός από τους εργαζόμενους των Νοσοκομείων, είναι και όλοι οι κάτοικοι του νομού Λασιθίου.
Γιώργος Μανουσάκης, νοσηλευτής
μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos