Υποβαθμίζεται το επιμελητήριο Λασιθίου καθημερινά!!
Επιμελητήριο Λασιθίου

Πώς αλλιώς μπορεί κάποιος να περιγράψει μία κατάσταση όπου ο πρόεδρος καταργεί την αίθουσα συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου του επιμελητηρίου του;

Μετά την άκρως απαράδεχτη αυτή ενέργεια  το ΔΣ συνεδρίαζε ως «περιοδεύον θίασος» σε διάφορες αίθουσες.

Με την έντονη διαμαρτυρία  μου τον Μάιο του 2015 οι συνεδριάσεις λάμβαναν χώρα εντός του επιμελητηρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων, μια κατάσταση απαράδεκτη αλλά απλά ανεκτή συγκρινόμενο με το από εδώ και από εκεί που επικρατούσε!

Με την πρόσκληση/πρόκληση συνεδριάσεως του ΔΣ  στις 12 Δεκεμβρίου, επανέφερε ο πρόεδρος τις συνεδριάσεις εκτός επιμελητηρίου για τον λόγο  ότι υπήρχε άλλη εκδήλωση φορέα στην αίθουσα εκδηλώσεων, εν προκειμένου οι εκλογές του εμπορικού συλλόγου Αγίου Νικολάου.

Αυτή η κατάσταση δημιουργεί τραγελαφικό περιβάλλον  για το επιμελητήριο και τον επιμελητηριακό θεσμό στο νομό Λασιθίου.

Η κατάργηση της αίθουσας συνεδριάσεων του ΔΣ  αποτελεί κατάφορη υποβάθμιση του επιμελητηριακού θεσμού στο νομό και άκρως αντιδημοκρατική συμπεριφορά του προέδρου. Αποσκοπεί στο να αποκόψει συμβούλους από το φυσικό περιβάλλον του επιμελητηρίου και την ενημέρωση τους.

Τα επιμελητήρια κ πρόεδρε είναι ίσως οι μοναδικοί φορείς στην Ελλάδα που δημιούργησαν ιδιόκτητες εγκαταστάσεις με τις εισφορές των μελών τους.

Εσείς είστε ο μόνος πρόεδρος επιμελητηρίου (δημοκρατικού κράτους), ο οποίος  καταργήσατε την αίθουσα συνεδριάσεως του ΔΣ, προτείνοντας παράλληλα να ενοικιαστεί μέρος του κτιρίου του.

Σε αυτήν την ολοκληρωτική υποβάθμιση του επιμελητηρίου Λασιθίου κ πρόεδρε δεν θα συμμετάσχω.

Είμαι λοιπόν στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω στον πρόεδρο, το ΔΣ  αλλά και στους επιχειρηματίες που με τίμησαν με την ψήφο τους, ότι από τώρα και στο εξής  δεν θα παρευρίσκομαι σε καμία από τις συνεδριάσεις του ΔΣ,  έως και την επαναλειτουργία της αίθουσας συνεδριάσεων αυτού. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα παρακολουθώ στενά.!!

Ας αναλογιστεί ο πρόεδρος γιατί η απαρτία του ΔΣ στις συνεδριάσεις είναι πάντα οριακή και σε μερικές περιπτώσεις έχουν ακυρωθεί συνεδριάσεις κλπ.

Είναι δε στην «διακριτική» ευχέρεια του προέδρου να εφαρμόσει την επιμελητηριακή νομοθεσία (στις πέντε απουσίες από συνεδριάσεις αποβάλλεται το μέλλος του ΔΣ) για να δούμε πόσοι σύμβουλοι θα μείνουν μετά την υποβάθμιση που έχει επιφέρει.

Το μόνο που δεν έχει προτείνει ο πρόεδρος είναι το επιμελητήριο Λασιθίου να προχωρήσει σε ενοικίαση αίθουσας συνεδριάσεων του ΔΣ για να λυθεί πιθανός το πρόβλημα..

Και όλα αυτά όταν ο επιχειρηματικός κόσμος στοιβάζεται, τα προβλήματα του κάθε επιχειρηματία τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, περιουσίες χάνονται και άνθρωποι μένουν στον δρόμο. Αλλά ας μην ανησυχούμε, δύο «αναπτυξιακά» έργα τρέχουν στην περιοχή, οι οίκοι ανοχής και οι φυλακές στις Κουρούνες σε «all inclusive service» αντίστοιχα.

Θωμάς Τζανόπουλος

Ανεξάρτητο μέλλος ΔΣ επιμελητηρίου Λασιθίου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos