Κτελ Κρήτης“Τον τελευταίο καιρό έχει δημιουργηθεί προβληματισμός και μεγάλη αναστάτωση και στο νομό μας σχετικά με τα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν στο ΚΤΕΛ Κρήτης ΑΕ. Πολλά από τα μέλη μας που δραστηριοποιούνται στον τομέα των μεταφορών και ειδικότερα συμμετέχουν στον πιο πάνω φορέα, μας εξέφρασαν την ανησυχία τους σχετικά με την πορεία του ΚΤΕΛ Κρήτης ΑΕ.
 
Μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχαμε πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχουν προτάσεις για διάλυση τον υπάρχοντος ενιαίου συγκοινωνιακού φορέα ο οποίος αποτελεί σήμερα την ραχοκοκαλιά των συγκοινωνιών στην Κρήτη.
 
Όταν έγινε η συνένωση των υπεραστικών ΚΤΕΛ της Κρήτης (Ηρακλείου – Λασιθίου και Χανίων) όλοι χαιρετίσαμε την πρωτοβουλία αυτή η οποία αποδείχθηκε τόσο λειτουργική όσο και βιώσιμη. Τώρα κάποιοι θέλουν να δναμιτίσουν και σαμποτάρουν το έργο του ενιαίου φορέα με στόχο προσωπικά και συντεχνιακά συμφέροντα. Η ΚΤΕΛ Κρήτης ΑΕ σήμερα δεν είναι ένας απλός συγκοινωνιακός φορέας.
 
Είναι ένας μεγάλης κλίμακας σύγχρονος συγκοινωνιακός φορέας με υπερσύγχρονο στόλο ο οποίος διαρκώς μεγαλώνει και εκσυγχρονίζεται, είναι βιώσιμος και ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες της Κρήτης. Θεωρούμε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια διάλυσης του υπάρχοντος σχήματος δεν θα έχει καλά αποτελέσματα για την ποιότητα των συγκοινωνιών στο νησί μας αλλά ούτε και στην ποιότητα των υπηρεσιών που απολαμβάνουν οι πολίτες αλλά και οι τουρίστες που επισκέπτονται το νησί.
 
Η σημερινή κυβέρνηση κ. Υπουργέ που σημαία της έχει τις μεταρρυθμίσεις δεν πρέπει να υποκύψει στα παρασκηνιακά σενάρια για να επιστρέψουμε στο παρελθόν και στα παλιά προβληματικά συγκοινωνιακά μοντέλα. Η Κρήτη έχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και γι αυτό η ΚΤΕΛ Κρήτης ΑΕ όχι μόνο δεν πρέπει να διαλύσει αλλά να εκσυγχρονιστεί ακόμα περισσότερο. Μόνο έτσι θα συνεχίσει να προσφέρει υηλής ποιότητας υπηρεσίες εφάμιλλες των προηγμένων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Η ύπαρξη ενός ενιαίου σύγχρονα δομημένου συγκοινωνιακού φορέα όπως είναι η ΚΤΕΛ Κρήτης ΑΕ δεν είναι απλώς πλεονέκτημα για την Κρήτη. Είναι αναγκαιτητα”.
 
Ο πρόεδρος
Νίκος Τζανόπουλος

Print Friendly, PDF & Email

Από manos