ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας, σε παλαιότερο πέρασμα του από τον Άγιο Νικόλαο
ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας, σε παλαιότερο πέρασμα του από τον Άγιο Νικόλαο

Συγχαρητήρια για τη μεγάλη νίκη Αλέξη.

Νίκη του λαού, όπως συνηθίζουν να λένε τώρα και αρκετές δεκαετίες, οι εκάστοτε κερδισμένοι.

Στην πορεία βέβαια ετούτος ο λαός ή έστω ένα μεγάλο ποσοστό του, αισθάνθηκε γελασμένος και εισέπραξε απογοήτευση από εκείνους που είχε επιλέξει να τον υπηρετήσουν .

Δύσκολος ο δρόμος που έχεις να διαβείς Αλέξη, μάλλον ο δυσκολότερος, τα τελευταία πολλά χρόνια. Εχθρούς κι επικριτές θα συναντήσεις ουκ ολίγους, που θα παραφυλάνε σε κάθε σου ‘’στραβοπάτημα’’. Οι περισσότεροι σου είναι γνωστοί εξ άλλου, από την άκρα δεξιά με τα ‘’πρωτοπαλλίκαρα’’ της Χρυσής Αυγής, μα και την αριστερά με πρώτο και καλύτερο το ΚΚΕ που σε έχει στην μπούκα τώρα και κάμποσο καιρό.

Δεν θα σταθούμε σε αυτούς κι ούτε θα σου προτείνουμε τρόπους για το πώς θα τους αντιμετωπίσεις. Εξ άλλου όλοι σας προετοιμαζόσαστε πολύ καλύτερα για μάχες που δίνετε ή πρόκειται να δώσετε με τους πολιτικούς σας αντιπάλους.

Τους ‘’φίλους’’ σου να σκιάζεσαι Αλέξη, όχι εκείνους τους πραγματικούς, αλλά τους άλλους, τους πολιτικο-κομματικούς τυχοδιώκτες που κάθε φορά παραμονεύουν να εξαργυρώσουν τον όποιον αγώνα έχουν δώσει, με προσωπικά οφέλη.

Είναι εκείνοι που με περισσή φιλικότητα, αλαφιασμένοι θα τρέχουν να σε χαιρετούν χτυπώντας σε στην πλάτη, κάθε φορά που θα εμφανίζεσαι στον δρόμο.

Είναι εκείνοι οι ‘’γραμματείς και φαρισαίοι’’ που με υπερβάλλοντα ζήλο θα κυκλοφορούν στους διαδρόμους των υπουργείων και θα συνεδριάζουν πίσω από κλειστές πόρτες όπου θα υπογράφουν συμφωνίες με αντισταθμιστικά οφέλη, πάντα για το καλό του λαού…

Είναι εκείνοι οι αχρείοι, ημιμαθείς υπάλληλοι του δημοσίου ή κάποιοι τεμπέληδες συνδικαλιστές που θα ‘’κοκορεύονται’’ πως οι ίδιοι κάνανε αγώνα για τούτη τη μεγάλη αλλαγή.

Είναι εκείνοι οι αλαζόνες εκπρόσωποι των θεσμών του κράτους δικαίου, κρυμμένοι πίσω από διαχωριστικά γυάλινα γκισέ που υποτίθεται θα υπηρετούν και πάνω από όλα θα σέβονται εμάς τους πολίτες.

Θα μπορούσαμε να κατονομάσουμε κι άλλους πολλούς ακόμη, αλλά δεν θέλουμε να γίνουμε περισσότερο κουραστικοί ή δυσάρεστοι μέρες χαράς που είναι. Άσε που αρκετούς από αυτούς δεν αποκλείεται να τους υποψιάζεσαι ο ίδιος.

Μια ιστορική περίοδος ξεκινά για την Ελλάδα και έφτασε ο καιρός να αποδείξει έμπρακτα η αριστερά όλα όσα εκπροσωπεί τώρα και πολλές δεκαετίες.

Αν δεν θελήσει, στον βαθμό που απαιτείται, να συγκρουστεί με συμφέροντα ή σκοτεινά κέντρα εξουσίας και καρκινώματα που χρόνια τώρα ταλανίζουν την πατρίδα, τουλάχιστον ας το παραδεχτεί και να αποχωρήσει με αξιοπρέπεια.

Η ιστορία σου δίνει μια μοναδική ευκαιρία Αλέξη, μην την αφήσεις να πάει χαμένη.

Διαφορετικά θα είσαι κι εσύ άλλος ένας από τους ηγέτες που για αλλού κινήσανε κι αλλού η …..πολιτική ζωή τους πήγε .

Όπως και νάχει, εμείς θα είμαστε εδώ, όχι κρυμμένοι μέσα σε κάποιον ‘’Δούρειο Ίππο’’ αλλά σαν τον ‘’Λιόντα τον ληστή’’ έξω στο φώς θα σε τηράμε με άγρυπνο μάτι…

Στ. Σ.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos