Χαριτάκης, απάντηση στον Τζανόπουλο
ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λασιθίου, Θωμάς Χαριτάκης

Έχω αφήσει πολλά δημοσιεύματα του συγκεκριμένου συντάκτη αναπάντητα γιατί οι περισσότεροι αναγνώστες σας γνωρίζουν το ύφος του. Δεν θα το κάνω όμως για το τελευταίο του, γιατί έχει υπερβεί κάθε όριο.

Το ψηφοδέλτιο που είχα την τιμή να ηγηθώ στις πρόσφατες εκλογές, ήταν πραγματικά ανεξάρτητο, με υποψήφιους από όλο το πολιτικό φάσμα αλλά και ολόκληρο το νομό Λασιθίου.

Επίσης, με γραπτό μου αίτημα προς την εκλογική επιτροπή, καταφέραμε να φέρουμε τις εκλογές για πρώτη φορά στην Ιεράπετρα και στη Σητεία, πράγμα που δείχνει πόσο “απολυταρχικός” είμαι.

Για τα θέματα των εγκαταστάσεων του Επιμελητηρίου, φυσικά δεν είστε ενήμερος κύριε Τζανόπουλε καθώς απουσιάζατε μονίμως από τις συνεδριάσεις του ΔΣ.

Εδώ ίσως ήταν και το λάθος μου, που δε σας απέπεμψα όπως προβλέπει ο νόμος. Άλλη μια απόδειξη του “απολυταρχισμού” μου.

Για το θέμα των ψηφοδελτίων, σας ενημερώνω (αν και θα έπρεπε να το ξέρετε), ότι αρμόδια είναι αποκλειστικά και μόνο η διορισμένη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης εκλογική επιτροπή και όχι ο απερχόμενος πρόεδρος και το διοικητικό του συμβούλιο.

Η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου, ως είχε υποχρέωση, προχώρησε κανονικά στη σχετική προμήθεια εκλογικού υλικού, που φυσικά συμπεριλάμβανε και λευκά ψηφοδέλτια τα οποία υπήρχαν και στις τρεις πόλεις πράγμα που μπορεί εύκολα να αποδειχθεί.

Επίσης θέλω να σας πω ότι είχατε κάθε δικαίωμα (ως μόνιμα διαμαρτυρόμενος για διάφορα θέματα δια μέσω του τύπου) να συμμετέχετε με δικό σας ψηφοδέλτιο στις πρόσφατες εκλογές, κάτι που δεν αποτολμήσατε.

Κε Τζανόπουλε καλό θα ήταν μελλοντικά να αποφύγετε ανάρμοστους χαρακτηρισμούς ή και υπαινιγμούς, καθώς και αναφορές σε μαύρες περιόδους της ιστορίας μας, καθ’ ότι όλοι γνωριζόμαστε πολύ καλά σε τούτο τον τόπο.

Τέλος σας ενημερώνω ότι δεν πρόκειται να ασχοληθώ ξανά με παρόμοια προκλητικά σας δημοσιεύματα..

Θωμάς Χαριτάκης

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λασιθίου

Σχετικά:

Άκυρες είναι οι εκλογές του επιμελητηρίου Λασιθίου!!

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos