άποψη σημείου του χωριού
άποψη σημείου του χωριού

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
παρ’ ότι στο παρά πέντε της θητείας σας, χαίρομαι “που βλέπω φως στο τούνελ του Βραχασίου” με τα έργα που τελευταία γίνονται στην περιοχή μας.

Δε με ικανοποιεί βεβαίως το ότι όλα αυτά γίνονται χωρίς η τοπική κοινωνία να έχει εκφράσει έστω τη γνώμη της και να καταθέσει τις ιδέες της. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται προβλήματα από θέματα που προφανώς δεν πρόσεξαν οι μελετητές, γιατί δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν λεπτομέρειες που γνωρίζουν οι κάτοικοι.

Έτσι σήμερα οι κάτοικοι του Βραχασίου δικαίως εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τα προβλήματα που πιθανόν να προκύψουν με την αποχέτευση, τη δυσκολία των λεωφορείων να περάσουν επειδή ο δρόμος στένεψε με τα έργα και τελευταία προτείνουν να βγουν και οι στύλοι που στηρίζουν το μετασχηματιστή στην πλατεία και να υπογειοποιηθούν τα καλώδια.

Εκτός από όλα αυτά, που πολύ σωστά εκθέτουν οι κάτοικοι, και αν είχε ζητηθεί η γνώμη τους, φαντάζομαι ότι θα τα είχατε συμπεριλάβει στη μελέτη της ανάπλασης, θα ήθελα να εκθέσω ένα ακόμα προβληματισμό που αφορά την ένταξη των ουρητηρίων της πλατείας στο έργο της ανάπλασης, ώστε να γίνει ένα σωστό και ολοκληρωμένο έργο.

Δυστυχώς, παρ’ ότι τοπικός σύμβουλος Βραχασίου, ουδέποτε μας ενημέρωσε κανείς για να πούμε η γνώμη μας σχετικά με τη μελέτη αυτή και από όσα γνωρίζω δεν περλαμβάνουν και τα ουρητήρια, που σήμερα δε λειτουργούν και βρίσκονται κλειδωμένα στην πάνω πλευρά της πλατείας. Κατά τη γνώμη μου, τα ουρητήρια πρέπει να ξαναφτιαχτούν και να λειτουργήσουν κανονικά, ιδιαίτερα τώρα που το Βραχάσι τείνει να γίνει ένας τόπος επίσκεψης τουριστών από το τρενάκι του Σισίου κι όχι μόνο.

Για το λόγο αυτό και όσο υπάρχει ακόμα περιθώριο, σας παρακαλώ άμεσα να γίνει τροποποίηση της σχετικής μελέτης, ώστε να περιληφεί σ’ αυτή και η ανάπλαση των ουρητηρίων.

Βραχάσι 18/7/2014

Χρήστος Μαμαλούκος
τοπικός σύμβουλος Βραχασίου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos