Από τη πρόσφατη παρουσία του στο Δ.Σ. Αγίου ΝΙκολάου

Δήμαρχος Ιεράπετρας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, στη συνεδρίασή του της 13ης Οκτωβρίου 2008, αφού ενημερώθηκε σχετικά με την επιστολή των Δημάρχων Ιεράπετρας και Σητείας, την επιστολή του Δημάρχου Αγ. Νικολάου με το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου και τις άλλες επιστολές και τα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου τα σχετικά με το αίτημα του Δήμου Αγ. Νικολάου για ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής, μετά από εκτενή συζήτηση, ΟΜΟΦΩΝΑ κατέληξε στα παρακάτω:

1. Είναι ανάγκη να υπάρξει Παλλασιθιώτικη συνεννόηση σχετικά με την ισόρροπη Ανάπτυξη του Νομού μας, με κατάλληλη προώθηση αιτημάτων και στον κατάλληλο χρόνο, ώστε να μη δημιουργείται κίνδυνος για την ικανοποίηση τυχόν άλλων αιτημάτων του Νομού.
2. Αν, κάποιος Δήμος επιθυμεί να υποβάλλει και να στηρίζει αιτήματά του, προφανής προϋπόθεση είναι ότι αυτά θα πρέπει να αφορούν μόνο στην περιφέρειά του.
3. Αν η τεκμηρίωση ενός Δημοτικού αιτήματος, όπως συμβαίνει με τη συγκεκριμένη περίπτωση της Πανεπιστημιακής Σχολής, βασίζεται στις ανάγκες και τις προοπτικές ολόκληρου του Νομού, προφανές είναι ότι δεν είναι λογικό και δεοντολογικό να προτείνονται και να διεκδικούνται λύσεις με αγνόηση των υπολοίπων Δήμων, των οποίων όμως ζητείται η συμπαράσταση εκ των υστέρων.
4. Με τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα, υπάρχει δυνατότητα κοινής προώθησης του αιτήματος για ίδρυση Πανεπιστημιακών Σχολών στο Νομό μας – ένα τέτοιο αντικείμενο έχει εξετάσει και η Μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας ως υπόθεση ολόκληρου του Νομού — και, μέχρις ότου γίνει αποδεκτό το αίτημα και ενταχθούν η Σχολή ή οι Σχολές στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Κρήτης, να έχουμε όλοι μαζί καταλήξει στο θέμα της έδρας ή των εδρών, σε συνεννόηση με το Πανεπιστήμιο και με κριτήρια ισόρροπης ανάπτυξης που όλοι δηλώνουμε ότι επιθυμούμε.
5. Στην απαιτούμενη Παλλασιθιώτικη συνεργασία, κυρίαρχο ρόλο πρέπει να έχει το Νομαρχιακό Συμβούλιο με το νέο Νομάρχη, καθώς και η ΤΕΔΚ του Νομού μας, στην οποία κακώς δεν συζητήθηκε η υπόθεση, παρά την προσπάθεια των δύο Δημάρχων που έγραψαν την επιστολή και του Προέδρου της.
6. Με την παραπάνω οργάνωση της συνέχισης της διεκδίκησης, κατά κανένα τρόπο δεν μειώνεται η πιθανότητα ίδρυσης της Σχολής στο Νομό μας. Απεναντίας αυξάνεται, αφού τότε ο Νομός θα διεκδικεί ενωμένος, χωρίς τετελεσμένα γεγονότα και εκβιαστικά διλήμματα..

Ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Ο Δήμαρχος
Νίκος Κοϊνάς Μανώλης Ι. Μαστοράκης
Τα Μέλη

Print Friendly, PDF & Email

Από manos