Ψήφισμα - διαμαρτυρία  αγανακτισμένων ερασιτεχνών  - επαγγελματιών αλιέων και φίλων της θάλασσας για την παράνομη αλιεία
Ψάρια που βλέπαμε με τα μάτια μας δυστυχώς δεν πρόκειται να τα δουν τα παιδιά μας παρα μονο στις φωτογραφίες

Η φύση εδω και εκατοντάδες χρόνια μας εχει δωσει την χαρά να μπορούμε να απολαμβάνουμε τα αγαθά της. Το θαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής μας, άφθονο σε αλιεύματα έδινε το δικαίωμα σε ερασιτέχνες να  τα γευτούν αλλά  παράλληλα και σε επαγγελματίες αλιείς να βιοπορουν απο αυτά. Τα τελευταία χρόνια ομως η παράνομη αλιεία μαστίζει την περιοχή μας με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί σημαντικά ο θαλάσσιος πληθυσμός. 

Ψάρια που βλέπαμε με τα μάτια μας δυστυχώς δεν πρόκειται να τα δουν τα παιδιά μας παρα μονο στις φωτογραφίες. Παράνομοι αλιείς απευθύνονται στοχευμένα σε μικρά θηράματα οπως ροφοι , στειρες, σφυριδες και άλλα  με στόχο την εύκολη πώληση και το μέγιστο κέρδος με μαύρο χρήμα δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στους επαγγελματίες αλιείς που μερα με τη μερα μειώνονται τα εισοδήματά απο το δύσκολο και ψυχοφθόρο επάγγελμα τους.

Καταγγείλουμε λοιπόν την παράνομη αλιεία και ειδικά την αλιεία που γίνεται με χρήση φιαλών οξυγόνου ιδιαίτερα την νύχτα που τα θηράματα πιάνονται πανεύκολα. 

Κηρυσουμε αυτούς εχθρούς της θάλασσας και αποφασίζουμε κάθε παρανομη ενέργεια τους να την καταγγέλλουμε στην Λιμενική Αρχή του τόπου μας.

Ζητάμε απο το Κράτος να εξοπλίσει το Λιμεναρχείο μας με γρήγορο και ασφαλές σκάφος ώστε να έχει την δυνατότητα της σύλληψης τους.

(Αντίστοιχο σκάφος έχει μόλις έρθει στην Ιεράπετρα).

Τέλος ζητάμε από το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου την αποτελεσματικότερη επέμβαση στο παραπάνω θέμα.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos