Αγιοι ΑνάργυροιΉ Διοικούσα Επιτροπή της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Ηρακλείου Κρήτης, σήμερα Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2006 κατά την διάρκεια της 3ης  Συνεδριάσεώς της, ενημερώθηκε δια την εις Κύριον εκδημίαν του αοιδίμου Μητροπολίτου Γέροντος Εφέσου κυροϋ Χρυσοστόμου του από Μύρων, Καθηγητού της θεολογικής Σχολής της Χάλκης.
 
Ή Διοικούσα Επιτροπή διέκοψε τις εργασίες της, αναφέρθηκε εις την προσωπικότητα, το έργο και την μεγάλην προσφορά του αειμνήστου Ίεράρχου εις την Έκκλησίαν, εις το Διορθόδοξο και Διαχριστιανικό κόσμο, ιδιαιτέρως δε εις το Σεπτό Οικουμενικό Πατριαρχείο, του όποιου επί δεκαπενταετία περίπου διετέλεσε πρώτος τη τάξει γεραρός Ιεράρχης, και αποφάσισε να εκφράσει δια του παρόντος Ψηφίσματος την βαθύτατη θλίψη της εις την Α. Θ. Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο και την περί Αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδο.
 
Να τελέσει Τρισάγιο εις την μνήμη του εκλιπόντος Αρχιερέως.
 
Να μεταβεί σύσσωμη εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μήνα Ηρακλείου, όπου θα τελεσθεί Τρισάγιο υπό της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης.
 
— Το παρόν Ψήφισμα να διαβιβασθεί προς τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. κ. Ειρηναίο, Πρόεδρο της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης και να δημοσιευθεί εις τον Τύπο.
 
Για την Διοικούσα Επιτροπή
 
Ο Πρόεδρος
+ Ό ¶ρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, Ανδρέας,
 
Ο Αντιπρόεδρος
+ Γορτύνης κα Αρκαδίας , Μακάριος
 
Τα μέλη
 + Ό Κισάμου και Σελίνου Αμφιλοχίας Πρωτ. Γεώργιος Μαρνέλλος, Καθηγητής
Απόστολος Μπουρνέλης, Καθηγητής
Νικόλαος Παπαδογιαννάκης, Καθηγητής
Μιχαήλ Λαγουδάκης, Καθηγητής

Print Friendly, PDF & Email

Από manos