Φυλακές ΝεάποληςΣήμερα 17 Μαΐου 2007 οι υπάλληλοι που υπηρετούμε στη Δ.Φ. Νεάπολης Λασιθίου τόσο του Κλάδου Φύλαξης όσο και του Κλάδου της Εξωτερικής Φρούρησης, κατόπιν ανάληψης πρωτοβουλίας των αΆβάθμιων συνδικαλιστικών φορέων μας, συγκληθήκαμε σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση στο χώρο συγκεντρώσεων της Υπηρεσίας για να συζητήσουμε τις απόψεις μας πάνω στις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην χωροθέτηση και ανέγερση του νέου Γενικού Καταστήματος Κράτησης Ανατολικής Κρήτης (Κρήτη ΙΙ).

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα στο ζήτημα κυρίως δια μέσω του τοπικού και παγκρήτιου τύπου και σας καταθέτουμε την εύλογη αγωνία μας για το μέλλον καθώς υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι για μια ακόμη φορά θα επικρατήσει ο λόγος του ισχυρότερου κέντρου. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν ισχυρά κίνητρα ώστε να προχωρήσει η κατασκευή του νέου Καταστήματος στην περιοχή της Νεάπολης και αυτό εξαιτίας μιας σειράς επιχειρημάτων.
Η Υπηρεσία μας βρίσκεται ήδη, εδώ και δεκαετίες, στο Δήμο Νεαπόλεως και έχει δεθεί άρρηκτα με την τοική κοινωνία, τους πολίτες και τους Φορείς. Αυτό δίνει το ηθικό μέρισμα όσον αφορά την αποδοχή και εξασφαλίζεται η συνέχιση της παρουσίας μιας κρατικής Υπηρεσίας. Ο χώρος στον οποίο καλούμαστε να υπηρετήσουμε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος διαχειριζόμενοι ποικίλα περιστατικά για α οποία έχουμε άμεση ανάγκη την αρωγή άλλων υπηρεσιών όπως είναι οι υπηρεσίες υγείας. Σήμερα για κάθε περιστατικό δεν απαιτούνται περισσότερα από 2 λεπτά για να φτάσουμε στο Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νεαπόλεως και 10 λεπτά για να μεταγάγουμε ασθενή κρατούμενο στο Νομαρχιακό οσοκομείο που εδρεύει στην πρωτεύουσα του Νομού στον ¶γιο Νικόλαο. Είναι απολύτως αντιληπτό ότι οι χρόνοι και οι αντίστοιχες αποστάσεις είναι μηδαμινοί. Στο Δήμο Νεαπόλεως εδρεύει η Εισαγγελία και το Πρωτοδικείο Λασιθίου δυνάμενοι έτσι να έχουμε άμεση ανταπόκριση σε κάθε ζήτηη από τις Δικαστικές Αρχές.
Επιπλέον οφείλουμε να τονίσουμε ότι ήδη από το παρελθόν υπήρξαν διερευνητικές επαφές καθώς μέσα από έγγραφά μας είχε γίνει αντιληπτό η αναγκαιότητα της βελτιώσεως τόσο των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων όσο και των ελλιπών μέτρων ασφαλεας. Οι τοποθετήσεις και οι διαβεβαιώσεις έδιναν την εντύπωση ότι όλα θα διορθωθούν με την κατασκευή – στην περιοχή – του νέου Καταστήματος που θα πληροί τις σύγχρονες απαιτήσεις.
Αναμφίβολα υπηρετούμε σΆ ένα ιδιαίτερο περιβάλλον και καθημερινά δίνουμε με αυταπάρνση αγώνα ώστε να εκτελούμε με άψογο και υψηλό επαγγελματισμό τα καθήκοντά μας. Χρειαζόμαστε, όμως, παράλληλα την ανάγκη να νοιώθουμε την πολιτική μας ηγεσία στο πλευρό μας. Για όλους τους παραπάνω λόγους τα Δ.Σ. των εμπλεκόμενων Σωματείων καθώς και το σύνολο των μελών ας καταδικάζουν τις διάφορες παρασκηνιακές προσεγγίσεις και κινήσεις καθώς επίσης τις άναρθρες φωνές που απλά διακατέχονται από μισαλλοδοξία. Επίσης στηλιτεύουν τις όποιες προσπάθειες δημιουργίας εντυπώσεων δια μέσω διαρροών και ζητούν να υπάρξει δίκαιη αντιμετώπιση καθώς αι έμπρακτη απόδειξη του ενδιαφέροντος για την Περιφέρεια και τους επαγγελματίες που ζουν και εργάζονται καθημερινά σΆ αυτή.

ΟΜΟΦΩΝΑ

Ζητούν να γίνουν πραγματικότητα οι κατά το παρελθόν δοθείσες διαβεβαιώσεις και γνωστοποιούν την ριζική τους αντίθεση σε ενδεχόμενη απομάκρυνση του νέου Καταστήματος Κράτησης από την περιοχή Νεαπόλεως Λασιθίου δηλώνοντας ότι σε οποιαδήποτε διαφορετική εξέλιξη οι αντιδράσεις θα είναι έντονες και μεγάλες.

Με εκτίμηση
Για το Προεδρείο της Συνελεύσεως
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  Δ.Φ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΛΥΝΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
 
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ 
ΜΠΟΤΖΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Print Friendly, PDF & Email

Από manos