Ψευτών και κλεφτών βατραχομυομαχίες
Τσίπρας, Μητσοτάκης στη Βουλή

Για μια ακόμη φορά Κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταύρωσαν τη Μεγάλη Τετάρτη τα πλαστικά τους κοντάρια στην περί διαφθοράς στο χώρο της υγείας συζήτηση στη Βουλή.

Οι κυβερνητικοί από το ένα μέρος κατηγορούσαν τους «εν πολλαίς κακουργίαις περιπεσόντας» ΝουΔούλους και Πασόκους ως κλέφτες, που συνελήφθησαν «με τη γίδα στον ώμο». Κι από την άλλη εκείνοι, με τη σειρά τους, έψεγαντους κυβερνητικούς ως ψεύτες, που ξέχασαν τα όσα προεκλογικά είχαν υποσχεθεί. Ενώ η αλήθεια φαίνεται να είναι ότι μάλλον αυτοί και οι πάτρωνές τους οι τοκογλύφοι έκαμαν ο, τι μπορούσαν , για να μην τους άφησαν να τα πραγματοποιήσουν.

Κι ανάμεσά στους κονταρομαχούντες της πολιτικής Βατραχομυομαχίας ο πολλαπλά μαστιζόμενος λαός, που  παρακολουθούσε, αγανακτούσε και σκεφτόταν: Καλά δεν έχουν ούτε ίχνος ντροπής αυτοί, που λεηλάτησαν και χρεοκόπησαν χώρα και λαό, να έχουν το απύθμενο θράσος να γίνονται από πάνω και τιμητές; Και να επανέρχονται τώρα σαν τους βρυκόλακες, προκειμένου να συνεχίσουν να πίνουν το αίμα μας! Δεν είναι ο κ. Σημίτης, που μας έβαλε στη ζώνη του ευρώ με κάλπικα στοιχεία; Προκειμένου να κληθεί η αδύναμη ελληνική οικονομία σε μια άνιση αναμέτρηση με τα οικονομικά μεγαθήρια, με αποτέλεσμα να φτάσει στην τωρινή καταβαράθρωσή της! Κι ακόμη δεν είναι αυτός, που, όπως λέγεται, παραπλάνησε μεγάλο μέρος του λαού να παίξει και να χάσει στο Χρηματιστήριο τις οικονομίες του; Ή μήπως δεν είναι ο επίγονός του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που με κάλπικα επίσης στοιχείατης ΕΛΣΤΑΤ και ΕΥΡΩΣΤΑΤ μεθόδευσαν την προαγωγή τουκλεφτοκαθεστώτος σε ληστοκαθεστώς, προκειμένου να μας υποδουλώσουν στη μαφία της τοκογλυφίας; Ή μήπως δεν είναι τα πρωτοπαλίκαρα της ΝουΔούλας, που αλληλοδιαδόχως πήραν τη σκυτάλη του κλεφτοκαθεστώτος και του ληστοκαθεστώτος απ’ τα πρωτοπαλίκαρα του ΠΑΣΟΚ, για να διαιωνίσουν έτσιτο καθεστώς της εσχάτης προδοσίας σε βάρος της πατρίδας και του λαού! Ή μήπως δεν είναι αυτοί, που σε συμπαιγνία με κάποια ΜΜΕ, λεηλάτησαν τις τράπεζες; Για να υποχρεώσουν  στη συνέχεια να πληρώσει το προϊόν της λεηλασία τους ο λαός με τον ιδρώτα και το αίμα του, μέσω της πατέντας των ανακεφαλαιοποιήσεων!   Ή μήπως δεν είναι αυτοί, που νομιμοποίησαν την ασυλία της ασυδοσίας και αλητείας της δικής τους και των διαφόρων χρυσοκανθάρων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου ν’ αμνηστεύσουν εκ προϋποθέσεως τα εγκλήματά τους; Ψηφίζοντας νόμους και άρθρα του Συντάγματος,  όπως το 86ο, που ούτε ύστερα από τόση χιονοστιβάδα κατακραυγώνφαίνονται απρόθυμοι  να καταργήσουν!

Κι έρχονται ύστερα απ’ όλο αυτό ρεσιτάλ αδιαντροπιάς και αναλγησίας να μας πουν ότι έχουν καταλάβει τα «λάθη» τους και μετανιώσει ειλικρινά. Και ότι από δω και πέρα οι λύκοι της αρπαγής θα γίνουν αρνάκια που θα βόσκουν χορταράκια; Και μας ζητούν να τους εμπιστευτούμε, προκειμένου  να διαιωνίσουν έτσι το παγιωμένο πια καθεστώς της κλεφτοκρατίας και ληστοκρατίας! Γιατί η απλή λογική λέει ότι,αν, όπως ισχυρίζονται, πραγματικά είχαν μετανιώσει, όχι για τα «λάθη» τους, αλλά για τα οργανωμένα εγκλήματά τους σε βάρος του λαού και της πατρίδας, θα έπρεπε, αν μη τι άλλο να είχαν επιστρέψει τα προϊόντα των κλοπών και ληστειών.

Αλλά ας έρθουμε τώρα και στους κυβερνητικούς για τους οποίους υπάρχουν οδυνηρά ερωτηματικά: Όπως γιατί η Κυβέρνηση δεν υιοθέτησε την εξονυχιστική έρευνα της Επιτροπής για το δημόσιο χρέος η οποία αποκάλυψε σαφέστατα τον παράνομο και επονείδιστο χαρακτήρα του; Και γιατί το πολύτιμο πόρισμα της Επιτροπής αυτής θάφτηκε σε κάποια  συρτάρια της Βουλής, όπως πρωτύτερα είχαν θαφτεί κάποιες λίστες (Λαγκάρντ, κλπ) απ’ τους μνημονιακούς κλέφτες και εφιάλτες;Ιδιαίτερα μάλιστα, όταν αποδείχτηκε περίτρανα ότι το ΔΝΤ παραβίασε κατάφωρα την αρχή του να μη στηρίζει χώρες των οποίων το χρέος είναι μη βιώσιμο! Και τούτο έπραξε ο ληστρικός αυτός οργανισμός, όχι βέβαια προκειμένου να βοηθήσει την Ελλάδα, αλλά, για να θυσιάσει τον ελληνικό λαό στο βωμό των γαλλικών και γερμανικών τραπεζών.  Κι ακόμη γιατί να ποδοπατηθεί η σαφέστατη εντολή, που έδωσε ο λαός με το υπερήφανο ΟΧΙ του, απέναντι στο επαχθές και κατάπτυστο καθεστώς της χρεοκρατίας, με το οποίο οι τοκογλύφοι απροκάλυπτα εξοντώνουν λαό και πατρίδα; Για να ακολουθήσουν οι εκκαθαριστικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, οι οποίες, όπως πολλά δείχνουν, έγιναν, βάσει προδιαγεγραμμένου σχεδίου των διεθνών δολοφόνων, προκειμένου να απαλλαγεί η ελληνική Βουλή από κάθε φωνή ουσιαστικής αντιπολίτευσης.  Έτσι ώστε να επακολουθήσει τηνσοκαριστική ανατροπή της θέλησης του λαού η ληστρική υπερφορολόγηση και το γενικό ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας και των πλουτοπραγωγικών πηγών της! Και βέβαια η περαιτέρω κατακρεούργηση μισθών και συντάξεων.

Και το πάντωνολεθριότερο  για λαό και πατρίδα: Να διατρέχουμε τον κίνδυνο να επανέλθει η διακυβέρνηση της χώρας στην αποκρουστική λέπρατου εθνοφάγου τέως δικομματισμού. Ο οποίος ήδη ιταμό και προκλητικό κουνάει το δάχτυλο για τα «λάθη» της Κυβέρνησης που, όπως προαναφέραμε, αυτό και οι τοκογλύφοι κατά κύριο λόγο μεθόδευσαν. Και να υπόσχεται τώρα ότι, όταν επανέλθει στην εξουσία, θα τα κάμει όλα καλύτερα. Μια και, όπως λένε, αυτοί συμφωνούν με τα όσα απαιτούν από μας οι τοκογλύφοι και είναι αδίστακτοι προκειμένου να ταεφαρμόσουν.

Και μπαίνει το ερώτημα: Τι νόημα μπορούν να έχουν για το λαό, κατόπιν όλων αυτών οι μεταξύ ψευτών και κλεφτών “βατραχομυομαχίες”; Όταν η καθημερινότητα φωνάζει ότι η ζωή μας πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο; Κι ως πότε θα συνεχίζεται αυτό το ξεδιάντροπο καταστροφικό γαϊτανάκι!

παπά Ηλίας Υφαντής

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos