από πρόσφατη κινητοποίηση
από πρόσφατη κινητοποίηση

Μετά από πολλά χρόνια αγώνα που κάθε σωματείο ή ΄Ενωση εργαζομένων κατέβαιναν  χωριστά στο δρόμο για τις διεκδικήσεις τους, η τωρινή κυβέρνηση τα κατάφερε:  Κατέβασε όλες τις παραγωγικές τάξεις στο δρόμο.  Το ερώτημα όμως που αναδεικνύεται είναι  :

 Μπορεί να ικανοποιήσει τα αιτήματα όλων;;;

Μπορεί να επαναφέρει τον εθνικό και κοινωνικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, που είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση των εργαζομένων όχι μόνο στην πατρίδα μας, μα σε όλο τον κόσμο;;; Μπορεί να εξασφαλίσει ότι οι οικογένειες των εργαζομένων και οι απόμαχοι της δουλειάς, όσοι για μικρότερο ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αδυνατούν να εργαστούν, θα έχουν το απαραίτητο εισόδημα, ασφάλεια, πρόνοια.

 Θα έχουν αξιοπρέπεια;;;;

ΟΧΙ… Γιατί;;; Γιατί η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση δεν ξεκίνησε μόνο με την κρίση του ευρώ.  ΄Ολες οι κυβερνήσεις την τελευταία εικοσαετία ψηφίζουν νόμους για να σώσουν την κοινωνική ασφάλιση.  Τα συλλαλητήρια έδιναν και έπαιρναν στο παρελθόν όταν έκαναν αλλαγές στο ασφαλιστικό.  Μέχρι που το Τραπεζικό σύστημα μαζί με το πολιτικό ανέλαβαν  την υπόθεση και οι εισφορές μας χάθηκαν στο  χρηματιστήριο ή υφαρπάχτηκαν από τα ταμεία για να δοθούν στις τράπεζες με όλες τις κυβερνήσεις από το 2013 μέχρι σήμερα.  Πόσα δις;;; Χάσαμε τον λογαριασμό .

Οσο για το ευρώ. Είναι ένα  νόμισμα που δανειζόμαστε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με τόκο.  ΄Ένα νόμισμα που μας έταξαν ότι θα βοηθούσε να έχουμε τους ίδιους μισθούς με τους Ευρωπαίους, θα μπορούσαμε να κυκλοφορούμε άνετα σε όλη την Ευρώπη, θα….. θα… θα……

Και μια μέρα ξυπνήσαμε όλοι και αυτή ήταν η 4 Φλεβάρη 2016, γιατί ανακαλύψαμε επιτέλους, ότι δεν υπάρχουν πια λεφτά στο ταμείο για κανένα, γιατί όλες οι παραγωγικές τάξεις εξαθλιώθηκαν.  Γιατί δεν μπορούμε με την Νέα Ευρωπαϊκή Αγροτική Πολιτική να παράγουμε τα προϊόντα μας, γιατί αντίστοιχα παράγει η Γαλλία, ακόμα και η Τυνησία από την οποία εισάγεται λάδι αφορολόγητα, η Ιταλία κλπ, ενώ εμείς πρέπει να φορολογηθούμε τόσο, που πιο πολύ δεν γίνεται.  Ξεπατώσαμε τα αμπέλια μας, καταστρέψαμε τις βάρκες μας γιατί;;;; Για την επιδότηση της στιγμής.  ΄Όμως οι σοφοί τι λένε;;; «Δεν θα σου δώσω ψάρι να φας, θα σε μάθω να ψαρεύεις».  Σωστά και χωρίς βάρκα πως θα ψαρεύεις;;;; Χωρίς γη, που θα έχουν εγκαταστήσει τις ανεμογεννήτριες για να στέλνουν το ρεύμα στη Γερμανία πως;;;; ΄Ασε που δεν τους έχουν πληρώσει, όσους έδωσαν τα χωράφια τους, ούτε αυτό που τους υποσχέθηκαν (Πληροφορίες από το Sitia Press).

Οι ΄Ελληνες, οι νοικοκυραίοι και παγκόσμια αποδεκτό  πιο εργατικοί,  έγιναν ψεύτες, φοροφυγάδες, απατεώνες.  ΄Εντεχνα όλοι οι πολιτικοί, μας κατηγόρησαν ότι εμείς φταίμε για όλα αυτά και όχι αυτοί  που έσκυβαν το κεφάλι σε κάθε Ευρωπαϊκη απαίτηση  για να φτάσουν σήμερα να υποδουλώσουν, να εξευτελίσουν και να φτωχοποιήσουν την χώρα μας.

Μας κάρφωσαν στο στήθος με το φόβο της εξόδου από την Ευρωπαϊκή  ΄Ενωση και το ευρώ και κάθε ένας από αυτούς μας υπόσχεται ότι θα κάνει καλύτερη την  διαχείριση των οφειλών μας.  Και με αυτό το σκοπό, το πρώτο που παραχώρησαν ήταν η εθνική μας κυριαρχία, τον πλούτο της χώρας και τους κατοίκους της τους έδωσαν  βορά στα ξένα κεφάλαια.

Αυτή η Ευρώπη που γνωρίζουμε  και που ιστορικά καταδυναστεύει τις ζωές μας και τον πολιτισμό μας,  δεν μας ανήκει.

            Είναι πανεύκολο να ζητήσουμε από τον ΟΗΕ να στηρίξει την άρνηση μας της πληρωμής του χρέους ως παράνομο, απεχθές και προϊόν εκβιασμού.  Να έχουμε το δικό μας νόμισμα που άμεσα θα κόψουμε και θα κάνουμε τις συναλλαγές μας και δεν θα εξαρτόμαστε  από τους εκβιασμούς του κάθε Σόϊμπλε και μακριά από αυτή την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση που στόχο μόνο έχει να μας πάρει τον πλούτο μας, τα σπίτια μας, τα λιμάνια μας, τα αεροδρόμια μας, τα μνημεία μας (δες Λιμάνι Πειραιά με τα αρχαία του), τις υποδομές που με κόπο και ιδρώτα προσπαθήσαμε και στήσαμε τόσα χρόνια.

            ΟΧΙ άλλοι εκβιασμοί, ΟΧΙ άλλοι μετανάστες, ΟΧΙ άλλοι μελλοθάνατοι  πατριώτες μας.

            Το μόνο  χρέος που έχουμε είναι απέναντι στις μελλοντικές γενιές,  να ζήσουμε και να παλέψουμε να ελευθερωθεί ο τόπος μας από τα δεσμά του Ευρώ και της κάθε είδους Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Δέσποινα Κουρουπάκη

Μέλος ΕΠΑΜ Σητείας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos