Εκεί έλαβε χώρα μια σπουδαία πολιτιστική εκδήλωση λαϊκής παράδοσης.. Χορευτές της Καρπάθου και της Σητείας,
Εκεί έλαβε χώρα μια σπουδαία πολιτιστική εκδήλωση λαϊκής παράδοσης.. Χορευτές της Καρπάθου και της Σητείας,

(Το μέλλον το καλλιεργούμε ΤΩΡΑ)

Χθες το βράδυ επισκέφθηκα το Άλσος Χλουβεράκη.. Εκεί έλαβε χώρα μια σπουδαία πολιτιστική εκδήλωση λαϊκής παράδοσης..

Χορευτές της Καρπάθου και της Σητείας, μας ταξίδεψαν στις ρίζες μας με  καράβι το βιολί και την λύρα, και καπετάνιο τους γνήσιους δεσμούς που μας ενώνουν ως γείτονες.. Το πλήρωμα ήταν νεαρό, από 5 χρονών και πάνω, ελπίδα πως τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμα στις μυλόπετρες της παγκοσμιοποίησης και της λήθης..

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και σίγουρα θα άξιζε να είχαν ενημερωθεί εγκαίρως και τα ξενοδοχεία της περιοχής μας, ώστε να το γνωστοποιούσαν στους τουρίστες που φιλοξενούν, μιας και θα τους άρεσε σίγουρα όλο αυτό θέαμα και η πανδαισία χρωμάτων των στολών των χορευτών ..

Εκεί απλά δεν μπορείς παρά να θλίβεσαι για τις εικόνες εγκατάλειψης που παρατηρεί και φωτογραφίζει όχι μονάχα ο ντόπιος αλλά και ο επισκέπτης
Εκεί απλά δεν μπορείς παρά να θλίβεσαι για τις εικόνες εγκατάλειψης που παρατηρεί και φωτογραφίζει όχι μονάχα ο ντόπιος αλλά και ο επισκέπτης

Ο περισσότερος ωστόσο κόσμος, όπως κι εγώ περπάτησε έως το Άλσος μέσω του «Πεζόδρομου» στις πάπιες.. Εκεί απλά δεν μπορείς παρά να θλίβεσαι για τις εικόνες εγκατάλειψης που παρατηρεί και φωτογραφίζει όχι μονάχα ο ντόπιος αλλά και ο επισκέπτης..

Θα ήθελα να ρωτήσω κι επίσημα το Λιμεναρχείο Σητείας και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σητείας, ποιος έχει την ευθύνη από τυχόν ατύχημα ηλεκτροπληξίας ή τραυματισμού κάποιου παιδιού..

(κι επειδή έχουμε ακούσει κατ΄ επανάληψιν ότι τα καπάκια τα κλέβουν επειδή είναι μεταλλικά. ας μπουν ξύλινα ή πλαστικά )

Ποιος μπορεί να κόβει ένα δέντρο και να το αφήνει μέσα στο νερό..;;

ανοιχτά φρεάτια με καλώδια ....
ανοιχτά φρεάτια με καλώδια ….

Ποιος μπορεί να κλέβει κουτιά από τις λάμπες από ένα έργο που κόστισε τόσα πολλά χρήματα και είναι σχετικά πρόσφατο;;;

Ποιος μπορεί να προσβάλει τόσο πολύ την αξιοπρέπεια μας;;;

Ποιος έχει γενικά τις ευθύνες για την συγκεκριμένη περιοχή;;;;

Κύριοι αυτά τα βλέπουν και τα συνηθίζουν και τα ΠΑΙΔΙΑ μας.. και αν τα βρίσκουν έτσι. Έτσι θα τα αφήσουν και στο Μέλλον. και δεν έχετε κανένα δικαίωμα να το αποθηκεύσετε και αυτό..

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Η θέση σας, χρήσιμη !!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.