Από μακριά ομορφιά, από οντά;

Αγιος Νικόλαος

Αγαπητέ «104.4», τις τελευταίες ημέρες ξέσπασαν αψιμαχίες του Νοικοκύρη της πόλης (Δημάρχου), με τον Καπετάνιο της στεριάς της πόλης (Πρόεδρο Λιμενικού Ταείου). Μερικές παρατηρήσεις για την κατάσταση:
1) Εύστοχα ονομάζεται Λιμενικό Ταμείο, γιατί από ότι ξέρουμε έχει γεμάτα ταμεία, αφού εκμεταλλεύεται το φιλέτο της πόλης.

2) Ο Νοικοκύρης είναι για 4 χρόνια, πρόσφαα εκλεγμένος, αλλά πτωχός (άδεια ταμεία δήμου) πλην τίμιος (σαν επαγγελματίας λογιστής). Ο Καπετάνιος είναι διορισμένος αλλά πλούσιος2 (και σαν ταμειάρχης και σαν επαγγελματίας), μας τον διόρισαν αυτοί που εκλέξαμε την άνοιξη του 2004 για όλη τη χώρα.
3) Ο Νικοκύρης λέει όχι στην κατάληψη των παραλιακών δρόμων της πόλης, αλλά όπως γράφεται εσείς σήμερα Πέμπτη ο ταμειάρχης έδωσε την άδεια (μάλλον κλείνοντας το δεξί μάτι) στους ενδιαφερόμενους.

Επί του θέματος, για τον Κουρουπάκη κυκλοφόρησε το φυλλάδιο που αναφερθήκατε, το είδα το βράδυ της Δευτέρας έξω από το REX. Έμεινα έκπληκτος όταν το είδα, δεν πίστευα ότι κάποιος ΑγιοΝικολιώτης είδε πέρα από τη μύτη του, ανατολικά. Αν δούμε όμως προς δυτικά, στα Χανιά ο γαλάζιος και μακρινός συγγενής μου εξ αναδοχής Βιρβιδάκης έχει νόμιμα το Λιμενικό ταμείο στο δήμο (ΝΑΙ! κάνει ότι θέλει ο Δήμαρχος στις παραλίες). Πιο κοντά όμως στο Κάστρο ο πράσινος, αλλά με το βαρύ φορτίο του 72%, Γιάννης αψιμαχεί εδώ και χρόνια με το γαλάζιο αρχιΛιμενάρχη για τους δρόμους δίπλα στη θάλασσα της πόλης του.
Είναι φανερό ότι το πρόβλημα είναι το χρώμα, ν και εμείς είχαμε ψηφίσει τον Οκτώβρη το νέο διοικητή του Νοσοκομείου μας, ο Νοικοκύρης της πόλης και ο Καπετάνιος θα πίνανε ρακές στο «Ελλάς» καθημερινά. Πιθανόν να μην είχανε και τα ταξί μέσα στα πόδια τους όπως την Τετάρτη στην πλατεία.
Δεν είναι όμως δικαίωμά μας να ψηφίζουμε τον πρώτο Νοικοκύρη στην πόλη και κατά κάποιο αμεσότερο τρόπο και τον καπετάνιο της στεριάς της πόλης; Νομίζω ότι δεν έχει σημασία το αν έχουν πράσινα ή γαλάζια μάτια. Το σημαντικό είναι να κοιτάζουν στα μάτια και οι δύο όλους τους ΑγιοΝικολιώτες, αν το κλείνουν επιλεκτικά θα τους μείνει και κανένα κουσούρι όπως του Επίτιμου.
Κλείνοντας για το φεϊγ-βολάν, νομίζω ότι ήταν μια καλή αλλά ημιτελής προσπάθεια, έπρεπε από πίσω να εξηγεί τι σημαίνει να είναι το λιμενικό ταμείο δημοτικό. Ότι μόνο έτσι θα είμαστε Νοικοκύρηδες στον τόπο μας και θα μπορούμε να ψηφίζουμε ή καταψηφίζουμε ανάλογα με το έργο που έγινε. Στον άγνωστο που έκανε το «φεϊγ- βολάν» τον παρακαλώ να επικοινωνήσει για να βγάλουμε 3.000 αντίτυπα και να το μοιράσουμε σε κάθε ΑγιοΝικολιώτικο σπίτι, για να γνωρίζουν όλοι τι «παίζεται».
Όσο για τους αγανακτισμένους ταξιτζήδες στη πλατεία, στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ο Παυλόπουλος στο δημοτικό κώδικα προβλέπει τη δυνατότητα διεξαγωγής τοπικών δήμο-ψηφισμάτων για τοπικά προβλήματα. ¶ρα Δήμαρχε ιδού η πλατεία, ιδού και το Δήμο-Ψήφισμα, αν πιστεύεις ότι έχεις δίκιο.

jdim@mycosmos.gr
κάτοικος Κιτροπλατείας
Print Friendly, PDF & Email

Από manos