...μαζί και η υπόληψη μας

Η πινακίδα στο θυθό

Το είδαμε και δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε: Η πινακίδα του δακτυλίου, μέσα στη θάλασσα, λίγα μέτρα από το σημείο όπου θα έπρεπε να βρίσκεται μετά τις 7 το βράδυ. Οι υπόλοιπες, κλάπηκαν και κανείς δεν ξέρει που βρίσκονται.
Κάποια παλικάρια προφανώς και χαίρονται για το κατόρθωμα τους. Αδυνατούν να καταναοήσουν ότι αυτή η λογική στρέφεται κατά όλων και άρα και εναντίον τους.

Στη Κρήτη, στο Λασίθι, οι νόμοι υπάρχουν για να μην εφαρμόζονται και να μην γίνονται σεβαστοί. Μη ξεχνάμε ότι το κράτος είμαστε όλοι εμείς, διοικούντες και πολίτες. Κρίκοι μιας αλυσίδας, που ο ένας χρειάζεται τον άλλον. Αν οι πολίτες είναι μαζικά ασύδοτοι, τότε δεν λειτουργεί τίποτα, διότι:

Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία.

Στη πόλη του Αγίου Νικολάου, οι δημοτικές αρχές των τελευταίων 20 χρόνων, άφησαν τα πάντα να ξεχυλώσουν, τους πάντες ελεύθερους να ξεσαλώνουν κατά το δοκούν και όταν κάποιος προσπαθεί να συμμαζέψει το χάος, τότε οι πινακίδες καταλήγουν στη θάλασσα, μαζί με άλλα ακατανόμαστα.

Οπότε το ερώτημα είναι ένα:
Θέλουμε συντεταγμένο κράτος, ή χύμα τα πάντα, όπως είναι τώρα, κάτι όμως που έχει επίπτωση και στη τσέπη όλων; Και το θέτω έτσι διότι οι συγκεκριμένοι «δράστες», μόνο στη τσέπη τους πιστεύουν και όχι στο κοινό καλό. Δεν καταννούν όμως ότι βγάζουν και τα δικά τους μάτια μαζί με των αλλωνών.

Το δείχνει η εξέλιξη της τουριστικής περιόδου άλλωστε. Οι επισκέπτες μας έχουν πάρει χαμπάρι και δεν μας προτιμούν πλέον……

Print Friendly, PDF & Email

Από manos