ΝΑΙ - ΟΧΙ
ΝΑΙ – ΟΧΙ

Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ λέμε ΟΧΙ στο ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, στις 8μμ, στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ.

Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ καλούμε σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, για το ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ και την ΟΡΓΑΝΩΣΗ της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ μας, στις 8μμ, στο ΠΑΡΚΑΚΙ πίσω από το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Κατάφορη παραβίαση της εντολής που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, όσο και πολύ περισσότερο με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, αποτελεί η συμφωνία στην οποία υποτάχθηκε η ελληνική κυβέρνηση κάτω από τον ασφυκτικό εκβιασμό των τοκογλύφων – δανειστών της ΕΕ και του ΔΝΤ, αλλά και κάτω από το βάρος των δικών της πολλών λαθών, δισταγμών και αδυναμιών που την έφεραν σε απόλυτο αδιέξοδο.

Ακόμα κι αν τα πράγματα ήταν κάπως θολά το Γενάρη που ο κόσμος ψήφισε κατά 45% αριστερά για να διώξει τα μνημόνια, αψηφώντας την τρομοκρατία που κυριάρχησε και τότε· ακόμα κι αν κάποιος κόσμος πίστεψε, στην αρχή, τις αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί να υπάρξει έντιμος συμβιβασμός με τα αρπαχτικά της ΕΕ και του ΔΝΤ, τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα στις 5 Ιούλη. Το 61,3% του δημοψηφίσματος  ήταν ένα ιστορικό ΟΧΙ, χωρίς αστερίσκους, αμφισβητήσεις και αυταπάτες. Ήταν ένα ΟΧΙ ακόμα πιο ηχηρό και ισχυρό από την εκλογική νίκη της 25ης Ιανουαρίου, αποτέλεσμα των σκληρών, ανυποχώρητων αγώνων που έδωσαν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες, τα φτωχά στρώματα και η νεολαία, τα 5 μνημονιακά χρόνια της κατάρρευσης της οικονομίας και της κοινωνίας. Ήταν ένα βροντερό και αδιαπραγμάτευτο ΟΧΙ, παρά τις κλειστές τράπεζες και τον απίστευτο, λυσσαλέο εκφοβισμό των ξένων και εγχώριων μνημονιακών:

ΟΧΙ στη βάρβαρη λιτότητα και τα κάθε είδους απάνθρωπα μνημόνια/ συμφωνίες,

ΟΧΙ στην τρομοϋστερία των ΜΜΕξαπάτησης,

ΟΧΙ τους εκβιασμούς των ξένων και ντόπιων τοκογλύφων-δανειστών,

ΟΧΙ στη χούντα των ΕΕ-ΔΝΤ και τη μετατροπή της χώρας μας σε αποικία χρέους.

Παρόλο που αυτό το αποτέλεσμα αποτέλεσε ένα καίριο πλήγμα στις μνημονιακές δυνάμεις του εσωτερικού (βλέπε εξελίξεις στη ΝΔ) και του εξωτερικού, που βρίσκονται σε τροχιά κατάρρευσης, παρόλο που υπήρξε μια ισχυρή εντολή για εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αποδείχτηκε διστακτική και αδύναμη να εκφράσει το μήνυμα του λαού: Για ακόμα μια φορά μετέφρασε την ξεκάθαρη ψήφο του ελληνικού λαού για ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στους τοκογλύφους-εκβιαστές σε εντολή για «τη λιγότερο επώδυνη συμφωνία» και «λύση πάση θυσία μέσα στην ΕΕ/ Ευρωζώνη».

Στο όνομα, μάλιστα, μιας δήθεν «εθνικής ενότητας» έβαλε στο παιχνίδι όλο το σάπιο «μαύρο μπλοκ» των ντόπιων μνημονιακών που, και πάλι, ο λαός αψήφησε, περιφρόνησε και καταδίκασε (ακόμα και το 38% του πήραν οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο φόβο που έσπειραν). Τα αδιέξοδα στα οποία οδηγήθηκε η κυβέρνηση με τη στρατηγική που ακολούθησε, την εγκατάλειψη ακόμα και του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, το στράγγισμα όλων των δημόσιων ταμείων και αποθεματικών στο οποία την οδήγησαν περίτεχνα οι «εταίροι» μας, τις υποχωρήσεις, τους συμβιβασμούς και τις παλινωδίες, δεν έγιναν μαθήματα. Η κυβέρνηση επέστρεψε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχοντας απέναντι της μια ακόμα πιο σκληρή ΕΕ και ένα ακόμα πιο ανυποχώρητο ΔΝΤ που ήταν αποφασισμένοι, όσο ποτέ, να τσακίσουν το λαό που τους αντιστάθηκε και αμφισβήτησε τις συνταγές τους, ήταν αποφασισμένοι να ανατρέψουν το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Γενάρη και να ξαναδώσουν την εξουσία –άμεσα ή έμμεσα-στους μνημονιακούς.

Παρά το πανίσχυρο 61,3%  ο ΣΥΡΙΖΑ συνθηκολόγησε σε μια συμφωνία που είναι ένα νέο μνημόνιο, φορτώνει αβάσταχτα βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού, ξεπουλά γη και ύδωρ για να ανακεφαλαιοποιηθούν ακόμα μια φορά οι τράπεζες και να συνεχίσει να πληρώνεται το χρέος που ΔΕΝ είναι βιώσιμο και ΔΕΝ δημιούργησε ο ελληνικός λαός, αλλά οι κηφήνες, κρατικοδίαιτοι, μιζαδόροι, δήθεν επιχειρηματίες και οι τραπεζίτες – τοκογλύφοι – δανειστές. Το χειρότερο, όμως είναι ότι, αν αυτό το νέο μνημόνιο δεν ανατραπεί από το λαό,  εξαφανίζεται οποιαδήποτε δυνατότητα επανεκκίνησης της οικονομίας και η χώρα μετατρέπεται, δια παντός, σε αποικία χρέους, όσες θυσίες κι αν κάνουν τα γνωστά υποζύγια, όσο καλός και «έντιμος» διαχειριστής κι αν είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η σύγκρουση που έχει μπροστά του ο ελληνικός λαός είναι μεγάλη και σκληρή, ένας αγώνας ζωής και θανάτου. Δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής και δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες για το που οδηγούνται τα πράγματα. Πρέπει άμεσα, με το θάρρος, την υπερηφάνια και την αποφασιστικότητα που μας δίνει το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, να ξαναπιάσουμε το νήμα των αγώνων και να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Μαζί μας θα το κάνουν και οι άλλοι λαοί της Ευρώπης, για να φτιάξουμε την πραγματική Ευρωπαϊκή Ένωση των Λαών, της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.

Στηρίζουμε και υπερασπίζουμε το ΟΧΙ του ελληνικού λαού που σημαίνει:

  • ΟΧΙ στο νέο μνημόνιο.
  • ΟΧΙ στη χούντα της ΕΕ και του ΔΝΤ
  • ΟΧΙ στην αποπληρωμή ενός χρέους που δεν είναι δικό μας.
  • ΟΧΙ στη μετατροπή της χώρας μας σε αποικία χρέους
  • Απαιτούμε ο κόπος και ο ιδρώτας του ελληνικού λαού να χρησιμοποιηθεί από το κράτος για να γίνουν εργοστάσια, υποδομές, σχολεία, νοσοκομεία που θα δώσουν δουλειές και ανάπτυξη στη χώρα.

Καλούμε τους συντοπίτες μας, τον κόσμο με τον οποίο αγωνιστήκαμε το προηγούμενο διάστημα για τον τόπο μας, το μέλλον και την αξιοπρέπειά μας, να μην το βάλει κάτω. Να συμμετέχει στην Πρωτοβουλία για το ΟΧΙ και όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε τη λαίλαπα του 3ου μνημονίου, να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΩΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΟΧΙ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos