ΟδηγοίΗ 22α Φεβρουαρίου έχει ορισθεί Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας όλων των Οδηγών και Προσκόπων του κόσμου. Πρόκειται για την ημέρα των κοινών γενεθλίων Του Ιδρυτή του Προσκοπισμού Λόρδου Ρόμπερτ Μπέιτεν Πάουελ και της συζύγου του Αρχιδηγού Όλαβ Μπέιτεν Πάουελ.
Φέτος στα πλαίσια του εορτασμού της Ημέρας Σκέψης, τα μέλη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Αγίου Νικολάου πραγματοποίησαν την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, λαμπαδηδρομία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και πυρά στην Εστία τους στην Μαρίνα Αγίου Νικολάου.

Τα στελέχη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού του Τοπικού Τμήματος Αγίου Νικολάου φτιάξαμε ένα ερωτηματολόγιο όσον αφορά τις πολιτιστικές δραστηριότητες και τις διεξόδους ψυχαγωγίας στην πόλη μας, θέλοντας αρχικά να μας πουν τη γνώμη τους τα μεγαλτερα παιδιά στις ομάδες μας καθώς και οι φίλοι τους και στη συνέχεια απευθυνθήκαμε σε γονείς και σε ανθρώπους που βρήκαμε στους δρόμους και τα καφενεία, στη διάρκεια ενός παιχνιδιού πόλης την Ημέρα Σκέψεως.
Το ερωτηματολόγιο απαντήθηκε από 79 άτομα, 28 άνδρες και 51 γυναίκες κι χωρίστηκε σε ηλικίες των 15-20, των 20-30, των 30-40 και 40 και άνω ετών. Βρήκαμε τα συμπεράσματα αρκετά ενδιαφέροντα και θελήσαμε να τα μοιραστούμε μαζί σας.

Στην ερώτηση αν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που γίνονται στην πόλη καλύπτουν τις ανάγκες όλων των ηλικιών η συντριπτικ απάντηση ήταν όχι, όπως επίσης απάντησε αρνητικά τα 2/3 των ερωτηθέντων για το αν υπάρχει επαρκής ενημέρωση για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Την ενημέρωση λαμβάνουν οι πολίτες κυρίως από εφημερίδες, ένα μικρότερο ποσοστό από αφίσες και τελευταίο στην ενημέρωση έρχεται το ραδιόφωνο.
Η συντριπτική πλειοψηφία δηλώνει επίσης ότι είναι μέτρια ικανοποιημένη από τις δυνατότητες-επιλογές στον τομέα της διασκέδασης/ψυχαγωγίας Το 60% των ερωτηθέντων θα ήθελε περισσότερες συναυλίες, το 35% ζητάει θέατρο και ένα σημαντικό κατά τη γνώμη μας 30% ζητάει την ύπαρξη ενός πολυχώρου (ηλικίες 20-40 και των δύο φύλων).
Επίσης συντριπτική είναι η αρνητική απάντηση στο αν υπάρχουν κατάλληλοι χώροι ψυχαγωγίας-συνάντησης-έκφρασης για νέους κάτω των 18 ετών, με την απάντηση να έρχεται ακόμα και από τις ηλικίες 15-20 ετών.
Στην ερώτηση αν υπάρχει δυναμική συμμετοχή στις εκδηλώσεις που γίνονται η απάντηση ήταν πάλι αρνητική κατά 80%.
Τέλος, το 85% της θετικής απάντησης για το αν οι ομάδες νέων όπως ο Οδηγισμός, Προσκοπισμός και οι Σύλλογοι Ορειβατικός , Ιστιοπλοϊκός κ.α. προσφέρουν σημαντική διέξοδο στους νέους, μας χαρποίησε ιδιαίτερα και μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos