logo_polites_en_drassi2Ο Δήμος Ιεράπετρας οφείλει να σταθεί στο πλευρό των δημοτών!

Ανοιχτή Επιστολή προς τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Σήφη Αναστασάκη

Κύριε Δήμαρχε,

Σόλη τη χώρα διαμορφώνεται ένα δίκτυο Δήμων που στηρίζει έμπρακτα την αντίσταση στο χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

 

Στην κατεύθυνση αυτοί έχουν δραστηριοποιηθεί ήδη οι Δήμοι Νέας Ιωνίας, ΕλληνικούΑργυρούπολης, Περιστερίου και Φιλοθέης ενώ ο κατάλογος συνεχώς διευρύνεται.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πρωτοβουλίες που πήραν άλλοι Δήμοι: Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου αποφάσισε κατά πλειοψηφία να σταθεί δίπλα στους συμπολίτες του απέναντι στα χαράτσι μέσω ΔΕΗ, σε συνεργασία και με το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, προσφέροντας νομική προστασία σε όσους Χαϊδαριώτες πολίτες δεν καταβάλλουν το τέλος των ακινήτων.

Ο Δήμος Νίκαιας – Ρέντη διοργανώνει την προσεχή Δευτέρα στο Δημαρχείο σχετική συζήτηση- ενημέρωση σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, ενώ ήδη στο ισόγειο του Δημαρχείου παρέχονται πληροφορίες για τη μη πληρωμή του χαρατσιού μέσω ΔΕΗ και συλλέγονται δικαιολογητικά για μαζική προσφυγή στα δικαστήρια.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού με ανακοίνωσή του καλεί τους δημότες του να μην πληρώσουν το χαράτσι, ενώ με επιστολή του στη ΔΕΗ καλεί να μην κόβει το ρεύμα για το λόγο αυτό.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα, σε συνεργασία με το Δήμαρχο Περιστερίου αποφάσισε να προχωρήσει και αυτός σε κατάθεση εξωδίκων και υπομνημάτων στον Εισαγγελέα, τονίζοντας την αδικία της διακοπής του ρεύματος σε αυτούς που πραγματικά αδυνατούν να το πληρώσουν αλλά και την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου μέτρου.

Πέρα από τους Δήμους της Αττικής δίχτυ προστασίας στους δημότες τους απλώνουν και οι Δήμοι της Περιφέρειας. Μέχρι στιγμής πρωτοβουλίες έχουν αναλάβει οι Δήμοι Αλεξανδρούπολης, Πάτρας, Μεσολλογίου, Θέρμης, Αμπελοκήπων-Μενεμένης.  Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κατέθεσε εξώδικη διαμαρτυρία προς τη ΔΕΗ για το ειδικό τέλος ακινήτων, όπου σημειώνει ότι η ΔΕΗ δεν νομιμοποιείται να το εισπράττει, πολύ περισσότερο να προβεί σε διακοπή ρεύματος σε όσους δεν το πληρώνουν. Καλεί τη ΔΕΗ να δεχθεί μόνο το αντίτιμο του κανονικού λογαριασμού και δηλώνει ότι θα σταθεί αρωγός με κάθε τρόπο στους συνδημότες που προσφεύγουν σε ποινικά, αστικά και διοικητικά δικαστήρια εναντίον της ΔΕΗ. Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμπελοκήπων -Μενεμένης ζητά την κατάργηση του ειδικού τέλους και τη μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ. Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας μετά από αίτημα πολιτών κατέληξε σε ομόφωνη απόφαση ενάντια στα χαράτσια, οργανώνοντας παράλληλα τη νομική και πρακτική στήριξη των δημοτών.

Στην Κρήτη, ήδη δρομολογούνται αντίστοιχες αποφάσεις από Δημοτικά Συμβούλια. Ο Δήμος Ηρακλείου, μετά από σχετικό αίτημα κινήσεων πολιτών και του Εργατικού Κέντρου, αποφάσισε να στηρίξει όσους δεν πληρώσουν το Ειδικό Τέλος και έχει ορίσει υπεύθυνο αντιδήμαρχο για το θέμα.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας θα αποφασίσει για τη νομιμότητα της είσπραξης του τέλους ακινήτων μέσω ΔΕΗ και με την απειλή της διακοπής του ρεύματος στις 2/12/2011, μετά από προσφυγή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ αναμένεται υπό την πίεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης νομοθετική ρύθμιση.

Ζητάμε σαν ο τέταρτος μεγαλύτερος Δήμος της Κρήτης να υψώσουμε επιτέλους το ανάστημά μας και να προστατέψουμε τους συνδημότες μας, που δοκιμάζονται σε κάθε επίπεδο. Στην  πλειονότητά τους αδυνατούν να πληρώσουν, αλλά ακόμα κι αν εμπίπτουν σε ειδική κατηγορία ανέργων, πολυτέκνων και δικαιούνται να πληρώσουν λιγότερα,  καλούνται να πληρώσουν όλο το ποσό και να περιμένουν να τους το επιστρέψουν!

Έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των συνδημοτών μας. Δεν μπορούμε να σηκώνουμε τα χέρια ψηλά τη στιγμή που δέχονται τέτοια βάρβαρη επίθεση. Σας καλούμε λοιπόν να αναλάβετε άμεσα και υπεύθυνα την πρωτοβουλία ενημέρωσης των συνδημοτών μας για τη δυνατότητα μη πληρωμής του ειδικού τέλους μέσω ΔΕΗ και να καλέσετε το Δημοτικό συμβούλιο να συνεδριάσει εκτάκτως ώστε να καταλήξουμε σε συγκεκριμένες δράσεις διαμαρτυρίας, νομικής κάλυψης των συνδημοτών μας, παροχής πρακτικών λύσεων και ουσιαστικής αλληλεγγύης στο λαό της Ιεράπετρας και του Μακρύ Γιαλού.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι, σαν δημοτική παράταξη, θα στηρίξουμε κάθε πρωτοβουλία από πολίτες ή φορείς της περιοχής μας γι’αυτό το θέμα. {jcomments on}

Η επιτροπή τύπου

http://politesiermg.wordpress.com | politesiermg@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email

Από manos