logo_geniko_antarsyaΜε αφορμή τα αποτελέσματα στις περιφερειακές εκλογές ο επικεφαλής του συνδυασμού Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση στην Κρήτη έκανε την εξής δήλωση:

Το αποτέλεσμα των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών κατέδειξε το κύμα της δυσαρέσκειας και της οργής των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική του μνημονίου και τα κόμματα που το υποστηρίζουν.

Το Π.ΑΣΟ.Κ. παρά τις προσπάθειες των κυβερνητικών στελεχών, να το κρύψουν,  γνώρισε μια κατακόρυφη πτώση σε σχέση με τα ποσοστά που έλαβε στις περσινές  εκλογές. Το ίδιο συνέβη και με τη Ν.Δ. και το ακροδεξιό δεκανίκι του συστήματος  ΛΑ.Ο.Σ.. αντίθετα η αριστερά στο σύνολο γνώρισε μεγάλη άνοδο ψήφων σε όλη τη χώρα.

Η άνοδος των ψήφων που κέρδισε η αντικαπιταλιστική αριστερά ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή. 70.000 επιπλέον εργαζόμενοι έκαναν την επιλογή να στηρίξουν τους  συνδυασμούς που υποστηρίχτηκαν από την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και την αντικαπιταλιστική αριστερά. Αυτό έχει οδηγήσει σε εκλογή συμβούλων σε 7 Περιφέρειες και 9 με 10 Δήμους.

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στη Κρήτη. Η άνοδος της αντικαπιταλιστικής αριστεράς ήταν σημαντική.  Οι ψήφοι που πήρε η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση στη Κρήτη ήταν πολλαπλάσιες σε σχέση με αυτές που πήρε η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Αυτό είναι αποτέλεσμα των αγώνων του προηγούμενου διαστήματος και της συνεπούς στάσης που δείξαμε ως ρεύμα μέσα σε αυτούς.

Ευχαριστούμε  τους χιλιάδες εργαζόμενους και νεολαίους , που μας τίμησαν με την ψήφο τους και δεσμευόμαστε ότι στο επόμενο διάστημα θα αγωνιστούμε για να κάνουμε τη φωνή των εργαζόμενων, τη φωνή της αντίστασης, ακόμη πιο δυνατή. Η εκλογή μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο είναι ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση αυτή.

Σεραφείμ Ρίζος

 

Η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση στην Κρήτη καλεί τον κόσμο σε μαζική παλλαϊκή πορεία για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου και ξεκινάει προπαγάνδιση για την απεργία στις 15 Δεκέμβρη

Χανιά

8 – 11 – 2010

Print Friendly, PDF & Email

Από manos