Αδικημένα τα νοσοκομεία του ν. Λασιθίου από την κατανομή θέσεων της προκήρυξης 7Κ/2022

Ξεκίνησε στις 22/9/22 και θα ολοκληρωθεί στις 10/10/22, η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στην προκήρυξη 7Κ/2022 του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 60/31.08.2022/τ. Α.Σ.Ε.Π.) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τριών χιλιάδων επτακοσίων είκοσι (3.720) θέσεων μονίμου προσωπικού σε φορείς του Υπουργείου Υγείας.

 Για τα Νοσοκομεία του νομού Λασιθίου προκηρύσσονται συνολικά 24 θέσεις, από τις οποίες οι 12 είναι νοσηλευτών ΤΕ και οι 12 βοηθών νοσηλευτών ΔΕ.

  • Στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου προκηρύσσονται 8 θέσεις νοσηλευτών ΤΕ και 9 θέσεις βοηθών νοσηλευτών ΔΕ.
  • Στο Νοσοκομείο Σητείας προκηρύσσονται 2 θέσεις νοσηλευτών ΤΕ και 2 θέσεις βοηθών νοσηλευτών ΔΕ
  • Στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας προκηρύσσονται 1 θέση νοσηλευτών ΤΕ και 1 θέσει βοηθών νοσηλευτών ΔΕ.
  • Στο Νοσοκομείο Νεάπολης προκηρύσσεται μία θέση νοσηλευτών ΤΕ.

 Στην προκήρυξη αυτή προβλέπεται ειδική μοριοδότηση 20 μορίων ανά μήνα προϋπηρεσίας για όσους επικουρικούς και συμβασιούχους ΟΑΕΔ υπηρέτησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας στα δημόσια νοσοκομεία, ή σε ιδιωτικά νοσοκομεία που νοσήλευαν περιστατικά covid19.

Αδικημένα τα νοσοκομεία του ν. Λασιθίου από την κατανομή θέσεων της προκήρυξης 7Κ/2022

Ουσιαστικά με την προκήρυξη αυτή γίνεται προσπάθεια μονιμοποίησης ενός μικρού ποσοστού των συμβασιούχων που εργάζονται στα Νοσοκομεία, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει ενίσχυση των νοσοκομείων με νέο προσωπικό από αυτή την προκήρυξη. Στα νοσοκομεία του Λασιθίου ενώ εργάζονται 114 συμβασιούχοι στις ειδικότητες που προκηρύσσονται, θα διοριστούν μόλις 24, δηλαδή μόνο το 20%, ενώ το 80% θα μείνει εκτός.

Ως ΔΣ του Συλλόγου Νοσηλευτών Λασιθίου έχουμε πολλές φορές στο παρελθόν τονίσει ότι με τη μοριοδότηση δεν μπορεί να γίνει μονιμοποίηση των συμβασιούχων (κάτι που αποδεικνύεται με αυτή την προκήρυξη) και γι΄ αυτό ζητούμε μετατροπή των συμβάσεων όλων των συμβασιούχων σε Αορίστου Χρόνου, όπως προβλέπεται από το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Επίσης εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας για το μικρό αριθμό θέσεων που προκηρύχτηκαν για τα Νοσοκομεία του ν. Λασιθίου με την 7Κ/2022, αφού για το νομό μας προκηρύχτηκαν 24 θέσεις, ενώ για παράδειγμα για το νομό Ρεθύμνου με ίδιο πληθυσμό και με ίδια οργανικά κενά προκηρύχτηκαν 43 θέσεις.

 Όπως φαίνεται στους σχετικούς πίνακες στο νομό Λασιθίου υπάρχουν 6 κενές θέσεις νοσηλευτών ΠΕ, 64 κενές θέσεις νοσηλευτών ΤΕ και 54 κενές θέσεις νοσηλευτών ΔΕ, σύνολο 124 κενές οργανικές θέσεις και προκηρύσσονται μόνο 24 από αυτές.

Η επαρκής στελέχωση των Νοσοκομείων σε νοσηλευτικό προσωπικό είναι ένας από τους σημαντικούς παράγοντες παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας και γι΄ αυτό ζητούμε:

  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με μετατροπή των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου
  • Μαζικές προσλήψεις με προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων σε όλα τα νοσοκομεία του ν. Λασιθίου

Εκ του ΔΣ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos