Θέματα για το Καλό Χωριό συζητήθηκαν
με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου

Συνάντηση με αφορμή την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που εκπόνησε ο Ο.Α.Κ , μετά από πρόταση του Δήμου, η οποία περιλαμβάνει και την οριζοντιογραφία της διαμόρφωσης του ΒΟΑΚ στο Καλό Χωριό, είχαν σήμερα (15/4) εκπρόσωποι της κοινότητας με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό.

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος, πρόκειται για μια εξαιρετική μελέτη που θα οργανώσει τον άναρχο χώρο, παρέχοντας προστασία σε πεζούς και εποχούμενους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις επεμβάσεις στα προβλεπόμενα σημεία,  περιορίζεται εκ των πραγμάτων, η ταχύτητα κίνησης των αυτοκινήτων, ενώ προβλέπεται η δημιουργία τεσσάρων Roundabout στην διαδρομή για την εξυπηρέτηση των κατοίκων. Επιπλέον διαμορφώνεται, πεζοδρόμιο και ποδηλατοδρόμος στο ύψος του πεζοδρομίου, ώστε να διαφοροποιείται η κυκλοφορία του ποδηλάτου από το αυτοκίνητο – υπάρχει πρόβλεψη για την οργάνωση παρόδιας στάθμευσης, ενώ κάποια από τα σημεία, θα προβλεφθούν ως θέσεις φορτοεκφόρτωσης.

Στην παραπάνω συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της κοινότητας του Καλού Χωριού  Ιωάννης Βάρδας και οι σύμβουλοι Ελένη Κουρίνου,  Αναστασία Καβουσανού και Μανόλης Ανδρουλάκης.

Να σημειώσουμε ότι στον παλιό ΒΟΑΚ πέραν των παρεμβάσεων στο Καλό Χωριό, έχουν επίσης προγραμματιστεί μετά από πρόταση του δήμου : ο επανασχεδιασμός του κόμβου Κριτσάς, μ΄ ένα παράλληλο κόμβο προς Λακώνια για τον περιορισμό των ατυχημάτων, καθώς και η διαμόρφωση κόμβου στην περιοχή μετά το Σεληνάρι για την ασφαλή πρόσβαση στο Σίσι.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: