Ιερά Αγρυπνία επί τη επιτελέσει της Συνάξεως της Παναγίας Γαλακτοτροφούσης - Μοναχική κουρά
ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε κατά την Ακολουθία του Μεγάλου και Αγγελικού Μοναχικού Σχήματος, την μοναχική κουρά του π. Ανανία

Με ιεροπρέπεια και κατά την δέουσα μοναστηριακή τάξη εορτάσθηκε και φέτος η Σύναξη της σεβασμίας Εικόνος της Πανυπερευλογημένης Δεσποίνης ημών Θεοτόκου, της επικεκλημένης Γαλακτοτροφούσης, κατά την Ιερά Αγρυπνία που τελέσθηκε το εσπέρας της Παρασκευής 12 Αυγούστου, στην Ιερά Μονή Παναγίας Κρουσταλλένιας Οροπεδίου Λασιθίου, εν η τεθησαύρισται.

Η ωραιότητα και η γλυκύτητα της μορφής της Παναγίας χάρισε ανακούφιση κι ελπίδα στις ψυχές και τις καρδιές των ευσεβών χριστιανών που παρευρέθηκαν στο ιερό Της Σεμνίο που βρίσκεται στον λασιθιώτικο κάμπο, για να μετέχουν στις Ακολουθίες του Εσπερινού, του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, χοροστατούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου.     

Προ της ενάρξεως της Θείας Λειτουργίας και πάντοτε συμφώνως προς την διατεταγμένην μοναστηριακή τάξιν, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε κατά την Ακολουθία του Μεγάλου και Αγγελικού Μοναχικού Σχήματος, την μοναχική κουρά του π. Ανανία.      

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ανέφερε στο κήρυγμά του για τον π. Ανανία που ενδύθηκε του μοναχικού σχήματος και ηξιώθη να γίνει μέλος της Αδελφότητας του Μοναστηριού: «Η χαρά όχι μονάχα της Εκκλησίας αλλά και του ουρανού είναι απόψε πολύ μεγάλη, γιατί αξιωθήκαμε να τελέσουμε τη μεγαλοσχημία του αγαπητού μας αδελφού Ανανία. Να θυμάσαι πάντοτε αυτή τη βραδιά πάτερ, να θυμάσαι ότι σε αξιώνει η χάρις του Θεού να σταθείς έμπροσθεν του Θυσιαστηρίου και να λάβεις το Μέγα και Αγγελικό Σχήμα σε μια ευλογημένη περίοδο, σε μια περίοδο όπου όλοι οι χριστιανοί, νηστεύοντες και προσευχόμενοι, τιμούμε το ευλογημένο όνομα της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Μάνας όλων των χριστιανών –διότι Αυτή είναι η μοναδική μας παρηγοριά και καταφυγή.

Η μοναχική κουρά τελείται σήμερα που εορτάζουμε και την Σύναξη της Γαλακτοτροφούσας, της Εικόνας που φυλάσσεται εδώ, στη σεβασμία Μονή της Κρουσταλλένιας. Να τη θυμάσαι αυτή την Εικόνα, να θυμάσαι πάντοτε τις υποσχέσεις που έδωσες μπροστά στο Χριστό, μπροστά στους Αγίους, μπροστά στην Παναγία και τους Αγγέλους. Να θυμάσαι ότι η Παναγία είναι η Κεχαριτωμένη Κόρη που ενδύθηκε τον Ήλιο της Δικαιοσύνης, που έμεινε σταθερά προσανατολισμένη προς τον Θεόν.

Επιλέξαμε να σου δώσουμε το όνομα ενός Αποστόλου που πολλά κοπίασε διά το Ευαγγέλιο του Χριστού, αλλά και επειδή γνωρίζουμε ότι συνδεόσουν με έναν ευλαβέστατο και αγιώτατο ιερομόναχο, τον μακαριστό π. Ανανία Κουστένη.

Πάντοτε λοιπόν να είσαι ευγνώμων προς την Παναγία και την Εκκλησία και πάντοτε να φροντίσεις να ζεις ως αληθινός μοναχός. Σου ευχόμαστε η χάρις του Παναγάθου Θεού με τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου και του Αγίου ενδόξου Προφήτου Ανανία να σε σκεπάζει, να σε προστατεύει, να σε βοηθήσουν να ολοκληρώσεις την δοκιμασία σου επί γης και να ανέλθεις δεδοξασμένος και κεχαριτωμένος στον ουρανό. Να ζήσεις και να ευαρεστήσεις Θεό και ανθρώπους!». Η Ιερά Αγρυπνία ολοκληρώθηκε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 13 Αυγούστου (περί την 1η πρωινή).

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: