Κάλεσμα Τάλως για απεργία 10 Ιούνη
Συνδικάτο Τάλως

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 10 ΙΟΥΝΗ, στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις του Νομού μας. Στον Αγ. Νικόλαο, 10:30π.μ. στην Μαρίνα, Στην Σητεία 10:30π.μ. στην Κ. Πλατεία, Στην Ιεράπετρα 10:30 στην Κ. Πλατεία.

Ο αγώνας για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο, που βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια στο δικαίωμα στην απεργία, στη συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση, κλιμακώνεται.

Ενάμιση χρόνο τώρα, η πάλη και τα αιτήματα των σωματείων και όλων των εργαζομένων του κλάδου μας, για διασφάλιση του εισοδήματος, των μέτρων προστασίας της Υγείας μας, για την επιστροφή όλων στη δουλειά με όλα τα δικαιώματα, συνδέθηκαν με τη καταδίκη όλων των αντεργατικών νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων και του νομοσχεδίου της σημερινής κυβέρνησης με εντολή των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ -ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ    ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Ποτέ δεν ήταν δική μας επιλογή και ποτέ δεν θα ‘ναι, η εξαντλητική δουλειά, η δουλειά ήλιο με ήλιο. Οι μισθοί πείνας, η μερική απασχόληση, οι εργολαβικές δουλεμπορικές εταιρείες, οι ελεύθερες απολύσεις, η ανεργία και η ανάγκη για επιβίωση ήταν πάντα το πιστόλι στο κρόταφο που κρατούσαν οι εργοδότες και οι κυβερνήσεις τους για να μας εκμεταλλεύονται- να θησαυρίζουν από τη σκληρή δουλειά μας.

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης δεν θα ρυθμίσει, όπως λένε, την εργασιακή ζούγκλα που έχουν επιβάλλει οι μεγάλο- εργοδότες. Θα την κάνει ακόμη πιο άγρια. Νομοθετώντας την απλήρωτη εργασία, κάνοντας ακόμη πιο λάστιχο την ζωή μας. Ξεχαρβαλώνοντας τον όποιο προσωπικό και οικογενειακό χρόνο έχει απομείνει. Απαλλάσσοντας τους επιχειρηματίες από τον μεγάλο βραχνά της συλλογικής πάλης, διεκδίκησης και διαπραγμάτευσης, από το ταξικό εργατικό κίνημα. Βάζοντας τον κάθε εργαζόμενο, μόνο του απέναντι στον εργοδότη.

Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΔΕ ΔΙΕΥΘΕΤΕΙΤΑΙ- ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ!

Αυτά στηρίζουν οι εργοδοτικοί- κυβερνητικοί συνδικαλιστές στην Ομοσπονδία του κλάδου και σε εργοδοτικά σωματεία. Στη κλαδική σύμβαση για τα Ξενοδοχεία, εδώ και χρόνια βάζουν την υπογραφή τους στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, στο 10ωρο και το 7ημερο, ανάλογα την πληρότητα. Αξιοποιώντας το δίλλημα συλλογική ή ατομική

σύμβαση έστρωσαν το δρόμο ώστε να χειροτερέψει η κατάσταση, να καταργηθεί ο σταθερός ημερήσιος χρόνος, η σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Έτσι ήρθε αυτή η μεγάλη ανάπτυξη του τουρισμού που όλοι τους πανηγύριζαν. Η ανάπτυξη που έλεγαν ότι θα ωφελήσει και τους εργαζόμενους , με θέσεις εργασίας και καλούς μισθούς . Ποιο ήταν το αποτέλεσμα ; Χιλιάδες από μας να ζούμε χωρίς εισόδημα, να είμαστε άνεργοι και στη καλύτερη περίπτωση να παίρνουμε το επίδομα της εξαθλίωσης των 534 ευρώ.

Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους, να προσπεράσουν την ηγεσία της ΓΣΕΕ που βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία στη διάθεση της κυβέρνησης και των εργοδοτικών ενώσεων. Όλους αυτούς τους μήνες έχει δώσει τον καλύτερο εαυτό της για να στηρίξει τα κυβερνητικά μέτρα, για να περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο σε συνθήκες νηνεμίας!

Αυτές τις μέρες καρφώνονται μόνοι τους, καθώς την ίδια στιγμή που ο Χατζηδάκης ανέφερε πως το περιεχόμενο του νομοσχεδίου το γνώριζαν όλοι πολύ καιρό πριν, η εργατοπατερίστικη ομάδα στην ηγεσία της ΓΣΕΕ αναγκάστηκε να ομολογήσει πως μέσα στο νομοσχέδιο εμπεριέχονται μέτρα και διατάξεις που δεν υπήρχαν σε πρωτύτερα σχέδια. Άρα και γνώριζαν και συνδιαμόρφωναν τα μέτρα αγκαζέ με την κυβέρνηση!

Πρόοδος και ρεαλισμός δεν είναι να γυρίζει πίσω ο τροχός, στις συνθήκες που επικρατούσαν πριν 135 χρόνια. Πρόοδος και ρεαλισμός σήμερα, με βάση την ανάπτυξη της τεχνολογίας, των επιστημών, την παραγωγικότητα της εργασίας μας, είναι να δουλεύουμε λιγότερο και να απολαμβάνουμε περισσότερα. Να καλύπτουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας , να έχουμε ελεύθερο χρόνο να ζήσουμε μαζί με τα παιδιά μας και όχι εμείς στη δουλειά και αυτά κλεισμένα στο σπίτι.

Όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα την ειδικότητα, μάγειρες , διανομείς, σερβιτόροι, εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό,  δυναμώνουμε την οργάνωση μας-το συνδικάτο μας.

Παλεύουμε συλλογικά απέναντι στους εργοδότες, την κυβέρνηση και τα κόμματα τους Ενώνουμε την φωνή μας με την υπόλοιπη εργατική τάξη, με σωματεία απ’ όλους τους κλάδους.

Δυναμώνουμε τον απεργιακό αγώνας για:

  • Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο-έκτρωμα!
  • Να καταργηθούν οι νόμοι της διευθέτησης, της ευελιξίας, του χτυπήματος των συλλογικών συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ, του παγώματος των μισθών, των νόμων που μετατρέπουν την ασφάλιση σε τζόγο. Να καταργηθούν οι απεργοκτόνοι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Αχτσιόγλου) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοΐδη), τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία.
  • Ζωή και δουλειά με δικαιώματα με αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.

Μείωση του εργάσιμου χρόνου, για 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο!

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: