Σε πλήρη λειτουργία ξανά για τους επισκέπτες το Δικταίον Άντρον
Μινωίτες στο Δικταίον Άντρον

Το Υπουργείο Πολιτισμού με έγγραφο του ενημέρωσε τον Δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη ότι είναι πλέον ανοικτό προς τους επισκέπτες και επαναλειτουργεί πλήρως το Δικταίον Άντρον.

Ειδικότερα ο προϊστάμενος της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας – Σπηλαιολογίας κύριος Ντάρλας (αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού)  έκανε γνωστό ότι, το σπήλαιο ανοίγει για το κοινό και πάλι, μετά την αναστολή λειτουργίας που είχε αποφασιστεί, λόγω του μεγάλου σεισμού στην γειτονική περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

Ο ίδιος ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, Πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ, προέβη σε επανεκτίμηση της κατάστασης,- αφού έτσι και αλλιώς το σπήλαιο δεν είχε παρουσιάσει ουδεμία ζημιά-  και  θεώρησε ότι είναι απολύτως δυνατή η επαναλειτουργία του Δικταίου Άντρου.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης για την θετική εξέλιξη ανέφερε:

«Πρόκειται για μια πολύ καλή είδηση την οποία και αναμέναμε μετά τις σχετικές παρεμβάσεις μας προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη, άλλωστε για το θέμα είχαμε και συνάντηση μαζί της. Ευχαριστούμε την Υπουργό που από την πρώτη στιγμή ενδιαφέρθηκε για το όλο θέμα.  Ήταν άδικο για την τουριστική και αγροτική οικονομία να παραμένει κλειστό το σπήλαιο, το οποίο δεν παρουσίασε καμία απολύτως ζημιά από τον σεισμό. Το Δικταίο Άντρο είναι πλέον ανοικτό προς  όφελος των χιλιάδων επισκεπτών και τουριστών της περιοχής, που τους καλούμε ξανά να το επισκεφτούν φυσικά με ασφάλεια και να απολαύσουν την φιλοξενία μας».

Κανένα πρόβλημα στο Δικταίον Άντρον από τον σεισμό δηλώνει ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης

Ισχυρή σεισμική δόνηση στο Αρκαλοχώρι, προκαλεί ζημιές, αισθητή σ’ όλη τη Κρήτη

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: