Ψήφισμα φορέων για το νοσοκομείο Ιεράπετρας

Μετά την συνεδρίαση φορέων και συλλογικοτήτων που πραγματοποιήθηκε στην Ιεράπετρα την 14/1/23 και αφορούσε την τραγική υποβάθμιση στην οποία βρίσκεται σήμερα το Νοσοκομείο μας, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι:

Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στους ελάχιστους γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό που έχουν απομείνει για την αυτοθυσία τους, αφού με υπέρβαση κάθε προβλεπόμενων καθηκόντων και ωραρίων παραμένουν πιστοί στον αγώνα τους για την προστασία της υγείας των συμπολιτών μας. Απαιτούμε η πολιτεία να εκπληρώσει την υποχρέωση της για την πλήρη στελέχωση του με μόνιμους διορισμούς σε οργανικές θέσεις όλου του απαιτούμενου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού ώστε το Νοσοκομείο Ιεράπετρας να επιτελεί το έργο της αποστολής του για όλη την γεωγραφική περιοχή ευθύνης του.

• Δεν δεχόμαστε προκηρύξεις με το σταγονόμετρο. Υποχρεωτικά οι προκηρύξεις πρέπει να είναι συνολικές ώστε αφ’ ενός μεν να είναι ελκυστικές για τους υποψήφιους γιατρούς και αφ’ ετέρου δε να δίνουν το δικαίωμα στα τμήματα να εφημερεύουν καθημερινά όλο τον μήνα. • Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η περιφρονητική στάση της πολιτείας απέναντι στο Νοσοκομείο μας και κατά συνέπεια η απαξιωτική στάση της απέναντι στον λαό της ευρύτερης περιοχής και της μεγάλης προσφοράς του.

• Ζητούμε ασφάλεια και αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας και όχι μαζικές διακομιδές των ασθενών μας με τα ασθενοφόρα.

• Ζητούμε ένα νοσοκομείο πλήρες, αυτοδιοίκητο, δημόσιο και δωρεάν για όλους με επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

• Με τα πληθυσμιακά και γεωμορφολογικά δεδομένα της περιοχής μας, την ιδιαίτερη ενασχόληση των κατοίκων με τα ευπαθή οπωροκηπευτικά, τη ραγδαία ανάπτυξη του τουρισμού και το εύρος της γεωγραφικής περιοχής ευθύνης του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, το Νοσοκομείο πρέπει να είναι πλήρες και να εκπληρώνει την αποστολή του. Να είναι αυτόνομο και με προοπτικές προόδου. Να είναι το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ. Είναι εξ άλλου το μοναδικό Νοσοκομείο της Νότιας Κρήτης, και να ενταχθεί στα Νοσοκομεία προβληματικών – νησιωτικών περιοχών τύπου Α.

• Οι ιδέες για περιορισμό του εύρους δραστηριοτήτων του και ανάπτυξη ισχυρού ΤΕΠ, εκλαμβάνονται από εμάς ως πρόθεση να το μετατρέψετε σε Σταθμό Α’ Βοηθειών και μάλιστα κουτσουρεμένο.

• Ο νέος νόμος για το ΕΣΥ είναι καταστροφικός για την περιοχή μας όπως καταστροφικός είναι και ο υγειονομικός χάρτης όπως το έχει στο μυαλό του ο υπουργός υγείας. Τέτοιοι σχεδιασμοί δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτοί. Ο λαός μας ξέρει να αγωνίζεται. Δεν θα κουραστούμε να αγωνιζόμαστε με κάθε μέσον για το αγαθό της υγείας. Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα προς πώληση. Ούτε θα δεχθούμε άλλη ερήμωση της περιοχής μας.

Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ.
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: