Με τον πρόεδρο του Π.Ο.Δ.Α.Ν.

Δημοτική Αναγέννηση

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αγίου Νικολάου κ. Οδυσσέα Σγουρό, είχε ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Δημοτική Αναγέννηση» κ. Κώστας Τσουκάκης.
Ο κ. Σγουρός παρουσίασε στον υποψήφιο Δήμαρχο και τα στελέχη του συνδυασμού που τον συνόδευαν, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΛΑΤΩ 2006» καθώς και τον τρόπο οργάνωσης τους.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός πολιτιστικού γεγονότος υπέρ -τοπικού χαρακτήρα (π. χ φεστιβάλ) και επεσήμανε ότι η διοργάνωση αυτή, θα πρέπει να γίνει θεσμός για την πόλη του Αγίου Νικολάου και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα συμμετοχής, σε φίλους της Τέχνης από όλη την Ελλάδα.
Επίσης από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού υπογραμμίστηκε η ανάγκη στήριξης του «Διαδημοτικού Δικτύου Κρήτης» καθώς και η επαναλειτουργία των Καλλιτεχνικών Εργαστηρίν που λειτούργησαν με μεγάλη επιτυχία το προηγούμενο χρονικό διάστημα και έδωσαν την ευκαιρία επιμόρφωσης σε πολλούς αλλοδαπούς και Έλληνες συμπολίτες. Είναι ανάγκη πρόσθεσε να αντιμετωπιστούν από την επόμενη δημοτική αρχή τα γραφειοκρατικά προβλήματα που ανέκοψαν τη λειτουγία των εργαστηρίων, γεγονός που βρήκε σύμφωνο τον υποψήφιο Δήμαρχο ο οποίος δήλωσε ότι ανάλογες δραστηριότητες θα πρέπει να αναπτυχθούν και στα δημοτικά διαμερίσματα.
Στο θέμα των κτιριακών υποδομών επιτακτικά τέθηκε το θέμα της δημιουργίας Ανοικτού Θεάτρου στν πόλη � υποδομή που θα δώσει μια άλλη ώθηση στα πολιτιστικά πράγματα του τόπου. Ο κ. Τσουκάκης τόνισε ότι από την επιτροπή που επεξεργάζεται το Τεχνικό Πρόγραμμα Έργων θα υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση για το χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει αυτό το σημαντικό για την πόλη μας έρο.
Επίσης τονίστηκε η ανάγκη μεταστέγασης της Δημοτικής βιβλιοθήκης σε κτίριο που θα παραχωρήσει ή θα ενοικιάσει ο Δήμος προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα πλήρους ανάπτυξης των δραστηριοτήτων που έχουν προγραμματιστεί για το χώρο αυτό.
Ο κ. Τσουκάκης αναγώρισε την ανάγκη επέκτασης του συγκεκριμένου χώρου σε άλλο κτίριο αφού όπως είπε η βιβλιοθήκη αφενός εξυπηρετεί τις ανάγκες των αναγνωστών όλων των ηλικιών και αφετέρου θα πρέπει να δώσει την ευκαιρία πληροφόρησης στους ξένους επισκέπτες καθώς επίσης και τη δυνατότητα χρήσης /Υ σε κάθε ενδιαφερόμενο. Για το θέμα της Δημοτικής Πινακοθήκης υπογραμμίστηκε η ανάγκη απελευθέρωσης του Ισογείου, στο κτίριο που στεγάζεται σήμερα καθώς και η δημιουργία μόνιμης έκθεσης με έργα διαφόρων καλλιτεχνών . ο κ. Τσουκάκης συμφώνησε με την πρόταση αυτή, επεσήμανε όμως την ανάγκη εξεύρεσης χώρου που θα στεγάσει μόνιμα τη Δημοτική Πινακοθήκη και θα είναι εύκολα προσβάσιμος σε όλους τους πολίτες και τους ξένους επισκέπτες.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το κτίριο του«Εργοστασίου Αρχαύλη»στη Κριτσά. Είναι ανάγκη τονίστηκε να ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο έργο και να προσεχθεί, μιας και ο χώρος πολιτισμού που δημιουργείται στην Κριτσά και οι δραστηριότητες που θα φιλοξενηθούν εκεί, θα προσδώσει μεγάλη δυναμική και κύρος στην περιοχή.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δημοτική Αναγέννηση» κ. Κ. Τσουκάκης συζήτησε με τον πρόεδρο του ΠΟΔΑΝ τη δυνατότητα παραχώρησης στο Δήμο, του κτιρίου γεωργικών αποθηκών, και τη μετατροπή του συγκεκριμένου χώρου σε χώρο πολιτισμού, και του περιβάλλοντος χώρου μετά από τη σύνταξη μελέτης σε πάρκο γλυπτικής .
Για το Κέντρο Νεότητας � χρος που στεγάζει τις δραστηριότητες του σκακιστικού Συλλόγου και του κέντρου φωτογραφίας, τονίστηκε η ανάγκη ανάπτυξης και άλλων δραστηριοτήτων, μιας και ο συγκεκριμένος χώρος απευθύνεται στο νεανικό κόσμο της περιοχής μας.
Ο κ. Τσουκάκης τόνισε ότι θα πρέπει πρώα να αντιμετωπιστεί το θέμα λειτουργίας του Κέντρου (διευρυμένο ωράριο λειτουργίας) και επεσήμανε την ανάγκη συμμετοχής όσο το δυνατόν περισσότερων νέων σε κάθε δραστηριότητα που αναπτύσσει ο Πολιτιστικός Οργανισμός. Για το λόγο αυτό συνεχάρη τον κ. Σγουρό για την δημιουργία θματικών επιτροπών που έδωσαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα τη δυνατότητα σε πολίτες όλων των ηλικιών να εκφράσουν τις απόψεις τους και να συμμετέχουν ενεργά σε κάθε εκδήλωση του Δήμου. Η λογική οργάνωσης και πραγματοποίησης των εκδηλώσεων «ΛΑΤΩ» μας βρίσκει σύμφωνους �τνισε- γιατί στόχος κάθε δημοτικής αρχής είναι να καταφέρει μέσω των εκδηλώσεων που διοργανώνει να δώσει την δυνατότητα έκφρασης , επιμόρφωσης, συμμετοχής σε κάθε πολίτη που επιθυμεί να συμμετάσχει χωρίς αποκλεισμούς και να είναι παρών στο πολιτιστικό γίγνεσθαι.

Ο Συνδυασμός «Δημοτική Αναγέννηση» επεσήμανε τέλος ο κ. Τσουκάκης, επιθυμεί να πορευτεί χωρίς αποκλεισμούς , με αμέριστο ενδιαφέρον και σεβασμό στη διαφορετικότητα των ανθρώπων επέλεξαν τον τόπο μας για να μείνουν και να δημιουργήσουν. Σε αυτή τη προσπάθεια που ήδη έχει ξεκινήσει και αναμένεται ακόμα περισσότερο να «απλωθεί» δεν περισσεύει κανείς, είπε. Ο πολιτισμός θα πρέπει να είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον Τουρισμό και για το λόγο αυτό το μεγαλύτερο βάρος της δραστηριότητας μας όντας δημοτική αρχή θα κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: