Επικήδειος Θραψανιώτη για Ευγένιο

Επικήδειος Θραψανιώτη για Ευγένιο

ο Μανώλης Θραψανιώτης βουλευτής Συ.Ριζ.Α. Λασιθίου

Σεβασμιότατε Αρχιεπίσκοπε Κρήτης, Σεβασμιότατοι Επίσκοποι, κύριε Περιφερειάρχη, κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι  των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, αγαπητοί Λασιθιώτες,

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ Μακαριστέ Ευγένιε για το στερνό σου ταξίδι, απευθύνοντας σου τον ύστατο χαιρετισμό μας. Και είναι γεγονός ότι η αιφνίδια έξοδος σου από τούτον τον κόσμο, μας συγκλόνισε όλους, και  μας γέμισε  θλίψη γιατί ήσουν σε ηλικία που πολλά είχες να προσφέρεις ακόμα και μέχρι και προχθές γεμάτος ζωντάνια, έδινες τον αγώνα σου για τον λαό της Μητροπόλεως σου και όχι μόνον.

Είχα την τιμή να σε γνωρίσω από κοντά. Πάντα  πρόσχαρος, μειλίχιος, προσηνής, αισιόδοξος, μαχητικός, καταδεκτικός, έτοιμος να αφουγκραστείς ακόμα και όταν διαφωνούσες, και αυτό είναι που καταξιώνει τον άνθρωπο ακόμα περισσότερο. Η σύγκληση μέσα από τον διάλογο.

Όλα τούτα χάθηκαν μονομιάς αλλά δεν θα σβήσουν. Θα παραμείνουν ζωντανά στην μνήμη μας.

Είναι  γεγονός ότι το τίμημα για την Εκκλησία της Κρήτης και ιδιαίτερα τον νομό Λασιθίου και  τις Μητροπόλεις του, Πέτρας και  Χεροννήσου,  Ιεραπύτνης και Σητείας  υπήρξε  βαρύ. Πριν ακόμα συμπληρωθεί ένας χρόνος, απώλεσε δύο πανάξιους Ιεράρχες. Τον  κυρό Νεκτάριο και τώρα τον κυρό Ευγένιο. Και οι δύο έφυγαν νωρίς. Και οι δύο είχαν πολλά να προσφέρουν ακόμα. Δυο φωτεινές προσωπικότητες. Ιδιαίτερα στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε, όπου στην δυστυχία και την ανέχεια πρέπει να είμαστε γενναιόδωροι και αλληλέγγυοι. Και  εσείς γνωρίζατε πως να αμβλύνετε τον πόνο και   να απλώνετε χέρι βοήθειας στον πάσχοντα χωρίς διακρίσεις.

Μακαριστέ Ευγένιε,  απ’ αυτήν εδώ την θέση απευθύνω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους σου και εύχομαι ελαφρύ το χώμα.

Καλό σου κατευόδιο

Μανόλης Θραψανιώτης

Βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email