Να επανέλθει το επίδομα ανεργίας στα προηγούμενα επίπεδα

Να επανέλθει το επίδομα ανεργίας στα προηγούμενα επίπεδα διεκδικούν τα Εργατικά Κέντρα & σωματεία ξενοδοχοϋπαλλήλων Κρήτης & Ρόδου

Να επανέλθει το επίδομα ανεργίας στα προηγούμενα επίπεδα διεκδικούν τα Εργατικά Κέντρα & σωματεία ξενοδοχοϋπαλλήλων Κρήτης & Ρόδου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των Εργατικών Κέντρων Κρήτης και Ρόδου, την Τετάρτη, 20/10/2015, στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, με κύριο θέμα το επίδομα ανεργίας των εποχιακά εργαζομένων. Στη συνάντηση πήραν μέρος οι Πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων Λασιθίου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων,

αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ρόδου και τα Σωματεία ξενοδοχοϋπαλλήλων Λασιθίου, Ιεράπετρας, Sunwing (Mακρύ Γιαλού), Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων, οδηγών τουριστικών λεωφορείων και εκπρόσωποι του συλλόγου εργαζομένων ΟΑΕΔ.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η κοινή θέληση όλων να διεκδικηθεί η επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στα προηγούμενα επίπεδα, όσο αφορά τους μήνες χορήγησής του, καθώς και την αύξηση του ποσού που χορηγείται.

Αποφασίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω:

  1. Να σταλεί υπόμνημα στους Βουλευτές των Νομών και να ζητηθεί η στήριξή τους στο παραπάνω αίτημα.
  2. Να ζητηθεί από τους Περιφερειάρχες και τους Δημάρχους των περιοχών Κρήτης και Δωδ/σου να τοποθετηθούν θετικά και να στηρίξουν το αίτημα αυτό, το οποίο αφορά την πλειοψηφία των κατοίκων Κρήτης και Ρόδου.
  3. Να πραγματοποιηθούν απεργιακές συγκεντρώσεις (στις 12 Νοεμβρίου, 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ) στους κατά τόπους ΟΑΕΔ σε συντονισμό των Εργατικών Κέντρων και των σωματείων Κρήτης και Ρόδου.
  4. Να ζητηθεί άμεσα συνάντηση με τους Υπουργούς Εργασίας, Οικονομικών και Τουρισμού  για να προωθηθεί το παραπάνω αίτημα. Εφ’ όσον δεν ικανοποιηθεί να κλιμακωθούν οι αντιδράσεις.
  5. Οι παρευρισκόμενοι στη συνάντηση εξέφρασαν επίσης τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών ενάντια στην επικείμενη άδικη αύξηση της φορολόγησής τους και εξέδωσαν σχετικό ψήφισμα συμπαράστασης.

Στο κλείσιμο της συνάντησης αποφασίστηκε να συνεχιστεί η στενή συνεργασία των συνδικάτων Κρήτης και Ρόδου πάνω στα κοινά θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, όπως η επεκτασιμότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η επανασύσταση και επαναλειτουργία των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας κ.α.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email