Άνοιξαν ξανά τα Κ.Α.Π.Η. Αγίου Νικολάου, Νεαπόλεως
από το Κ.Α.Π.Η. Αγίου Νικολάου

Άνοιξαν και πάλι τα Κέντρα Ανοιχτής Φροντίδας Ηλικιωμένων στον Άγιο Νικόλαο και στην Νεάπολη, δίνοντας την δυνατότητα στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που βίωσαν πιο έντονα τον εγκλεισμό, τον φόβο της ασθένειας και παρέμειναν στις οικίες τους για μεγάλο χρονικό διάστημα,  να επιστρέψουν στην καθημερινότητα , να έρθουν σε επαφή με πρόσωπα οικεία διασφαλίζοντας την επικοινωνία και ενισχύοντας το αίσθημα «του ανήκειν» σε ένα φορέα που δεν σταματά να νοιάζεται για τα μέλη του.   

Σε επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Θωμάς Χαριτάκης στο Κ.Α.Π.Η. Αγίου Νικολάου, λίγες ημέρες μετά την επαναλειτουργία τους, έκανε γνωστό ότι ο Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν, μετά την πρόσληψη Κοινωνικού Λειτουργού προχώρησε στην έναρξη λειτουργίας των κέντρων, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα προστασίας από τον κορονωϊό που έχει προβλέψει η πολιτεία.

Το Κ.Α.Π.Η. Αγίου Νικολάου με την συνδρομή Νοσηλεύτριας και Οικογενειακής Βοηθού, είναι ανοικτό τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ το αντίστοιχο της Νεάπολης δύο, από τις 7:30 το πρωί  έως τις 3.30 μ.μ.

Ήδη τα μέλη πραγματοποίησαν τον πρώτο τους περίπατο στην πόλη, ενώ κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας των κέντρων, ομάδες αυστηρά επτά ατόμων πραγματοποιούν δράσεις που σχετίζονται με την άσκηση της μνήμης τους, αλλά και με την δημιουργία χειροτεχνημάτων που θα διατεθούν στην συνέχεια για την κάλυψη των αναγκών του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου.

Μάλιστα στην σκέψη των υπευθύνων αλλά και των μελών, ανήκει και η πρόταση για την δημιουργία χορωδίας, δράση που θα καταστεί δυνατή εφόσον οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Σύμφωνα με δήλωση του Αντιδημάρχου κ. Θ. Χαριτάκη, αναφορικά με την επαναλειτουργία των κέντρων,  η καθημερινή ανθρώπινη επαφή των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και της υγείας τους, γεμίζοντας τους χαρά και αισιοδοξία, όπως καθημερινά διαπιστώνουμε.

Στην παραπάνω συνάντηση παρευρέθηκαν η πρόεδρος του Ο.Κ.Δ.Α.Ν κ. Πόπη Παγκάλου και η Οικογενειακή Βοηθός κ. Γιάννα Μυλωνάκη.

Άρωμα Χριστουγέννων στο ΚΑΠΗ Αγίου Νικολάου

Δήμος Αγίου Νικολάου (dimosagn.gr)

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos