Ένα βήμα πιο κοντά στην αναβάθμιση των αλιευτικών καταφυγίων Γρα Λυγιάς, Θόλου, Κουτσουρά, Μακρύ Γιαλού, Μύρτου, Παχείας Άμμου και Φέρμων
Θόλος, Καβούσι

Υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση της μελέτης που αφορά την οργάνωση των λιμενικών υποδομών του Δήμου Ιεράπετρα η οποία αξιολογεί την υφιστάμενη κατάσταση και σχεδιάζει τα απαιτούμενα λιμενικά έργα και κάθε αναγκαίο στοιχείο για την εξυπηρέτηση της λειτουργικότητας και της ασφάλειας των λιμένων.

Με την παραπάνω μελέτη αναβαθμίζονται τα αλιευτικά καταφύγια: Γρα Λυγιάς, Θόλου, Κουτσουρά, Μακρύ Γιαλού, Μύρτου, Παχειάς Άμμου και Φερμών και προβλέπει μεταξύ άλλων:

  • Χώρους στάθμευσης, 
  • χωροθέτηση προσβάσιμων και φιλικών υποδομών προς ΑμΕΑ,
  • ορισμό όρων δόμησης και χρήσεις γης, 
  • σημεία ενημέρωσης και παροχής πληροφοριών, 
  • χώρους αναμονής κ.α.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας επεσήμανε: 

«Ακούσαμε τους επαγγελματίες και τους ερασιτέχνες αλιείς του Δήμου μας και μετά από συστηματική δουλειά, καταφέραμε σήμερα να δρομολογούμε άλλο ένα έργο που θα καλύπτει κάθε τους ανάγκη διευκολύνοντας και αναβαθμίζοντας την καθημερινότητά τους. 

Για πρώτη φορά μπαίνει σε τροχιά στο Δήμο Ιεράπετρας ένα τέτοιο λιμενικό έργο που εκτός την αισθητική αναβάθμιση των αλιευτικών καταφυγίων θα τονώσει όλες τις οικονομικές δραστηριότητες που εξαρτώνται από τη θάλασσα, όπως η αλιεία και θα συνεισφέρει τόσο τουριστικά όσο και αναπτυξιακά σε κάθε επιμέρους περιοχή με αλιευτικό καταφύγιο αλλά και σε όλο το Δήμο Ιεράπετρας.

Ως Δημοτική αρχή επιδιώκουμε την όσο το δυνατό ταχύτερη ολοκλήρωση της μελέτης ώστε να δούμε άμεσα να ξεκινάει και να υλοποιείται και αυτό το έργο.»

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos