Ένωση γονέων, απάντηση στα σχόλια Φιλιππάκη

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης Ιουνίου με έκπληξη μας ακούσαμε τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γ. Φιλιππάκη να τοποθετείται για τις εκλογές της Ένωσης αναφέροντας ότι «έχει την εντύπωση ότι τα σχολεία που εκπροσωπήθηκαν ήταν 8 από τα 36 και ότι υπάρχει ζήτημα..»

Είναι τουλάχιστον λυπηρό να εκφράζονται αυθαίρετα συμπεράσματα δημοσίως χωρίς να έχει ζητηθεί επίσημη ενημέρωση από το Δ.Σ. της Ένωσης για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι οι αρχαιρεσίες ενός θεσμοθετημένου συλλογικού οργάνου. Προφανώς η ενημέρωση που είχε ο κ. Φιλιππάκης ήταν ελλιπής και χωρίς στοιχεία θέτοντας υπό αμφισβήτηση τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και ακυρώνοντας τις ενέργειες του απερχόμενου Δ.Σ. για την διεξαγωγή νόμιμων και αδιάβλητων εκλογών. Οποιοσδήποτε δημοτικός σύμβουλος επιθυμεί μπορεί να συναντηθεί με το νέο Δ.Σ. για να λάβει υπεύθυνη ενημέρωση ώστε να μην υπάρχουν σκιές και υπονοούμενα για το νεοεκλεγέν Δ.Σ της Ένωσης, ενός θεσμού που εκπροσωπεί χιλιάδες οικογένειες. Κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες κατορθώσαμε να έχουμε αριθμό εκπροσώπησης πάνω από το 1/3 των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του δήμου μας ενημερώνοντας και στηρίζοντας τα μέλη μας εγγεγραμμένα ή μη γιατί σε αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς!.

Το Δ.Σ. της Ένωσης προσδοκά στην συνεργασία και συνδρομή όλων των δημοτικών παρατάξεων δίχως κομματικό πρόσημο, ιδεολογικές αντιπαραθέσεις και αποκλεισμούς, γιατί ο σκοπός μας είναι ένας και θα πρέπει να είναι ένας, η βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης των μαθητών του δήμου μας.

Η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων υπάρχει για να υπηρετεί και να προασπίζει τα συμφέροντα των μαθητών και των οικογενειών τους και όχι τις υπαρξιακές αγωνίες των μελών της. Χαρακτηρισμοί τύπου «αγωνιστές της Ένωσης» δεν συνάδουν σε ένα εθελοντικό όργανο με ένα τόσο σημαντικό κοινό σκοπό που είναι το καλό των παιδιών μας.

Τα πρακτικά της Γ.Σ. είναι στην διάθεση των μελών μας για την ενημέρωσή τους.

Το παρόν Δελτίο Τύπου δημοσιεύεται με καθυστέρηση σχεδόν μίας εβδομάδας από τις δηλώσεις του κ. Φιλιππάκη σεβόμενοι την περίοδο δοκιμασίας όσων παιδιών και των γονέων τους συμμετείχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Με εκτίμηση,

το Δ.Σ.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos