Αγωνία για τα σχολεία! Έτοιμα τα σχολεία του Δήμου Αγίου Νικολάου για το πρώτο κουδούνι!
η κατάσταση ενός σχολείου

Δύο τίτλοι άρθρων που περιγράφουν την ίδια πραγματικότητα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2021 -2022.

Οι ειδικοί ανησυχούν για την αύξηση των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης Δέλτα και καλούν τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους γιατί υπάρχει «τεράστιος κίνδυνος για τα παιδιά που δεν έχουν εμβολιασθεί».

Η δημοτική αρχή μας διαβεβαιώνει ότι όλα είναι εντάξει με τα σχολεία, είναι έτοιμα, καθαρά με επάρκεια σε απολυμαντικά και χρηματοδότηση.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που πρέπει να δια χειρισθούμε ως γονείς και κηδεμόνες μετά από 18 μήνες πανδημίας. Αλήθεια, ποιο από τα ζητούμενα της σχολικής κοινότητας έχει εξασφαλισθεί στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, μήπως η ισότητα στην εκπαίδευση ή η ασφάλεια και η υγεία των μαθητών;

  • Δεν έχει παρθεί από την κυβέρνηση κανένα νέο μέτρο για την προστασία των παιδιών.
  • Δεν μειώθηκε ο αριθμός των μαθητών στην τάξη.
  • Δεν υπάρχει μόνιμο προσωπικό καθαριότητας και οι θέσεις που έχουν προκηρυχθεί δεν εξυπηρετούν επαρκώς τις ανάγκες.
  • Δεν ζητήθηκε από τους δήμους να βρουν αίθουσες για να μειωθεί ο συγχρωτισμός
  • Δεν τίθεται καν σαν πρόταση η λειτουργία των σχολείων με διπλή βάρδια.
  • Δεν δόθηκε έκτακτη χρηματοδότηση στους δήμους για να καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες των σχολείων λόγω πανδημίας (σκίαστρα, εξαερισμός, κ.α.)
  • Δεν θα γίνεται τηλεκπαίδευση ενώ θα λείπει από την αίθουσα ο μισός (σχεδόν) μαθητικός πληθυσμός!
  • Δεν έγινε υποχρεωτικός ο εμβολιασμός του προσωπικού, εκπαιδευτικού και βοηθητικού, παρά τις υποδείξεις των επιστημόνων.
  • Δεν έγιναν προσλήψεις νοσηλευτικού & ιατρικού προσωπικού στα σχολεία ενώ το υπουργείο προκρίνει ως λύση την αύξηση των ελέγχων με περισσότερα self test.

Αγωνία για τα σχολεία! Έτοιμα τα σχολεία του Δήμου Αγίου Νικολάου για το πρώτο κουδούνι!

Όσον αφορά την δημοτική αρχή και την λειτουργία των σχολείων:

  • Περιμένει να προκύψουν τα προβλήματα και τα αντίστοιχα αιτήματα των διευθυντών των σχολικών μονάδων για τα θέματα της καθαριότητας ώστε να συζητήσει το θέμα.
  • Περιμένει ακόμα τις περίφημες λυόμενες αίθουσες για να λύσει το κτηριακό πρόβλημα στην Νεάπολη και στο συγκρότημα του 2ου & 3ου Γυμνασίου στον Άγιο Νικόλαο,
  • Περιμένει την εξέλιξη για το οικόπεδο στην Μεσοράχη.
  • Περιμένει να λύσει η μεγάλη εργολαβία τα χρονίζοντα προβλήματα των κτηριακών εγκαταστάσεων των σχολείων του δήμου με ένα συνεργείο..
  • Περιμένει άλλη μια χρονιά πανδημίας για να λειτουργήσει χωρίς σχολεία μέσω τηλεκπαίδευσης.

Εμείς ως δημότες αυτού του τόπου και ως πολίτες αυτές της χώρας ΔΕΝ πρέπει να περιμένουμε άλλο.

Ζητούμε από τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων να ενεργοποιηθούν, να καταγράψουν τις ελλείψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία τους, ζητούμε να συμμετέχουν ενεργά στην σχολική ζωή των παιδιών τους όχι δίνοντας χρήματα ή κάνοντας εργασίες στα σχολεία για να καλύψουν την ανικανότητα και την έλλειψη προγραμματισμού των αρμοδίων αλλά ως συμμέτοχοι στην λήψη αποφάσεων και δράσεων για την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν.

Η ανακοίνωση αυτή για την νέα σχολική χρονιά δεν θα έπρεπε να καταγράφει για άλλη μία φορά προβλήματα και παραβλέψεις, να εκφράζει αγωνία και ανασφάλεια. Δεν θα ανεχτούμε τα παιδιά μας να πηγαίνουν σε σχολεία που πέφτουν σοβάδες, να στοιβάζονται σε κοντέινερ, να είναι ουσιαστικά απροστάτευτα σε συνθήκες πανδημίες σε σχολεία που δεν διαθέτουν χώρους προαυλισμού με προστασία από τον ήλιο και την βροχή, κτηριακά συγκροτήματα χωρίς δεύτερη είσοδο, τμήματα των 30 μαθητών λόγω έλλειψης αιθουσών. ΑΡΚΕΤΑ.

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ & ΟΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ, ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ, ΑΜΕΣΕΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ.

Δ.Σ. ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos