Ακολουθώντας τη διαδρομή της ζωής αλλά και της μοναστικής διαδρομής του Πάπα Αλέξανδρου Ε'
στον τάφο του Πάπα Αλέξανδρου του Ε΄, στη Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου

Την “διαδρομή της ζωής αλλά και της μοναστικής διαδρομής” του Πάπα Αλέξανδρου Ε΄, του Κρητικού Πάπα, από την Νεάπολη Λασιθίου, ακολουθούν οι προσκεκλημένοι της προξένου της Ελλάδας στην Ιταλία κ. Γεωργίας Λαμπράκη, που επισκέπτονται την Μπολόνια της Ιταλίας, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Γλώσσας, που ως στόχο έχει να αποτελέσει σημείο επαφής μεταξύ των δυο χωρών, επειδή εκτός των άλλων παραπέμπει σ΄ ένα ιστορικό παρελθόν με πολλές διαδρομές, αλλά και αποτελεί γόνιμη πρόκληση στο οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Χθες το απόγευμα (6/2) οι κ.κ. Αντώνης Ζερβός Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Γιώργος Ζερβάκης Δήμαρχος Σητείας, Γιώργος Αλεξάκης Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών και Διεθνών θεμάτων, επισκέφθηκαν τον καλλιμάρμαρο τάφο του Πάπα Αλέξανδρου του Ε΄, στη Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου στην Μπολώνια, ενώ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την εκλογή και την πορεία του, από τους καθολικούς ιερείς.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό, η αντιπροσωπεία  πραγματοποιεί συναντήσεις σήμερα (7/2), στην Αντιπεριφέρεια της περιοχής Εmilia Romana καθώς και στον Δήμο της Μπολώνιας, προκειμένου να παρουσιαστεί η Μελέτη του Δήμου για την ανάδειξη του Μονής Αγίου Αντωνίου Φραρώ στη Νεάπολη Λασιθίου, αλλά και να διερευνηθεί  περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δυο Δήμων.

Να σημειώσουμε ότι  απόψε στις 8.30 μ.μ, θα παρουσιαστεί στο θέατρο Celebrazioni της Μπολόνια η Μουσικοθεατρική παράσταση του Ερωτόκριτου σε σκηνοθεσία Νάσου Ζαγκότη.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos