Ανάβαση διαμαρτυρία στην κορυφογραμμή Λουλουδάκι Δίκτης
όχι στη περιβαλλοντική καταστροφή

Πραγματοποιήθηκε χτες  η ανάβαση  στην κορυφή Λουλουδάκι της Δίκτης  . Ο καιρός παρά τις προβλέψεις μας επέτρεψε  να απολαύσουμε μια όμορφη ανάβαση με  θέα το  σκεπασμένο με ομίχλη Οροπέδιο Λασιθίου και  την πεδιάδα Ηρακλείου με το  κρητικό πέλαγος . Εντυπωσιακή εικόνα μας πρόσφερε η σταδιακή έξοδος της ομίχλης από το διάσελο της Άμπελου και το διάσελο στο Λουλουδάκι  προς τα θερμότερα στρώματα αέρα της Λαγκάδας Ηρακλείου . 

Η κορυφογραμμή ήταν στολισμένη με ανθισμένους κρόκους και κολχικά. Στην κορυφή υψώσαμε τα πανό  διαμαρτυρίας και αποχωρήσαμε  κατηφορίζοντας με προσοχή μέσα  στην ομίχλη  που σκέπασε εκ νέου όλη την περιοχή  ολοκληρώνοντας   ασφαλείς την εξόρμηση μας.

Ανάβαση διαμαρτυρία στην κορυφογραμμή Λουλουδάκι Δίκτης
…λέμε όχι στα αιολικά …

Ευχαριστούμε τον Βουλευτή Ηρακλείου του ΜΕΡΑ 25 κο Λογιάδη Γιώργο τα μέλη του Πεζοπορικού Συλλόγου Ηρακλείου τους φίλους ορειβάτες από την Σητεία που έμπρακτα σήμερα συμπαραστάθηκαν στην ανάβαση διαμαρτυρία μας ενάντια στην αδειοδότηση εγκατάστασης γιγάντιων ανεμογεννητριών από την ΡΑΕ στην οροσειρά της Δίκτης.

Δυσάρεστη έκπληξη για όλους το γεγονός ότι οι πινακίδες NATURA 2000 που ήταν τοποθετημένες πάνω στις πινακίδες των ορίων του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου είχαν ξεβιδωθεί και απομακρυνθεί πρόσφατα .

Ο ΔΗΜΟΣ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ !
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ !

ΟΧΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΡΟΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗ NATURA 2000 . #SAVE DIKTI

ΕΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos