Ανάβαση στην Ασκορδαλιά
η Ασκορδαλιά όπως φαίνεται από το Σπαθί

Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου θα πραγματοποιήσει για πρώτη φορά ορειβατική εξόρμηση στην κορυφή Ασκορδαλιά (1235 μ.), την ψηλότερη κορυφή των Σητειακών βουνών. Θα φτάσουμε με αυτοκίνητα ως την πλατεία της Λάστρου. Στη συνέχεια θα συνεχίσουμε με αγροτικά ως τη θέση «Του Σαραντάπηχου η πατουχιά».

Από εκεί θα αρχίσουμε την πεζοπορία μας ανηφορικά με κάθετη ελεύθερη ανάβαση από τη σάρα κι έπειτα ‘κόβοντας’ πλάγια και ανατολικά θα φτάσουμε στην κορφή της Ασκορδαλιάς. Από εκεί, αν είναι καθαρός ο ορίζοντας θα απολαύσουμε τη θέα του βόρειου κρητικού πελάγους από την Κάρπαθο ανατολικά ως τον κόλπο του Μιραμπέλου δυτικά και τα όρη της Θρυπτής και την κοιλάδα της Χρυσοπηγής ως και το Νότιο Κρητικό πέλαγος στα νότια. Στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής από την θέση Κουτσούρα. Διαδρομή για πεζοπόρους με καλή φυσική κατάσταση.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ: Ορειβατικά μποτάκια και μπατόν, καπέλο, αντιηλιακό, νερό και σνακ.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο, από την οδό Καραμανλή 24 (S/M Βασιλόπουλος) στις 7:00 .το πρωί. Η μεταφορά μας στην αφετηρία θα γίνει με Ι.Χ. με μάσκα και με τα προβλεπόμενα μέτρα  ασφαλείας. Όσοι επιθυμούν να έρθουν κατευθείαν να είναι στην πλατεία της Λάστρου στις 7:30 .

Υ.Δ.: περίπου 680 μέτρα

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 5-6 ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ:1+

ΑΡΧΗΓΟΣ: Γιώργος Φραγκούλης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Μαρία Μετζογιαννάκη (τηλ 6973363701)

Περισσότερες πληροφορίες, βίντεο, φωτογραφίες για την περιοχή, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου https://orsian.blogspot.com/p/25.html

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos