Ανάβαση στη κορυφή Κλήρος (Θρυπτή)
Η κορυφή Κλήρος όπως φαίνεται μέσα από τη Θρυπτή

Ανάβαση στην κορυφή Κλήρος της οροσειράς της Θρυπτής θα πραγματοποιήσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 για τα μέλη του και όσους επιθυμούν να γίνουν μέλη. Η πεζοπορία μας θα αρχίσει από τον οικισμό της Θρυπτής και θα ακολουθήσουμε πορεία από χωματόδρομους πάνω στο μονοπάτι Ε4, ανάμεσα από τα κτήματα με τα ανθισμένα καρποφόρα δέντρα του εύφορου οροπεδίου, ώσπου να φτάσουμε στο σημείο, όπου με ελεύθερη ανάβαση θα προσεγγίσουμε την κορυφή.

Η θέα από εκεί είναι μαγευτική: οι βόρειες ακτές του κρητικού πελάγους, η κοιλάδα που συνδέει την Παχιά Άμμο με την Ιεράπετρα, οι γειτονικές κορυφές του όρους Ορνό! Μετά από σύντομη ανάπαυλα θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής.

ΜΗΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: 9 χιλιόμετρα

Υ.Δ.: 510 μέτρα
ΔΙΑΡΚΕΙΑ :4 ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ:1

ΑΡΧΗΓΟΣ- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Σοφία Σιδηροπούλου (τηλ 6934668294),

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο, από την οδό Καραμανλή 24 (S/M Βασιλόπουλος) στις 7:30 το πρωί. Η μετάβαση μας στην περιοχή θα γίνει με ιδιωτικά Ι.Χ. Όσοι δεν χρησιμοποιήσουν δικό τους μέσο θα πρέπει να καταβάλουν 5€ στον οδηγό (μάσκα απαραίτητη).

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες,  από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου https://orsian.blogspot.com/p/blog-page_27.html 

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos