Ανάβαση στον Ψηλορείτη στη μνήμη του Μανόλη Σπυριδάκη
πεζοπορία στον Ψηλορείτη

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει την Κυριακή 6 Ιουνίου ανάβαση στην κορυφή του Ψηλορείτη, αφιερωμένη στον αγαπημένο συνορειβάτη κι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου, το Μανόλη Σπυριδάκη, που είχε οδηγήσει την ομάδα στην τελευταία μας επίσκεψη εκεί πριν δύο χρόνια. Σκοπός μας να φτάσουμε στο εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού, για ν’ ανάψουμε ένα κερί και να μοιραστούμε ένα κέρασμα στη μνήμη του.

Η μεταφορά μας θα γίνει με λεωφορείο στην Νίδα (1395μ) και αφού φθάσουμε στην κορυφή του Ψηλορείτη, στον Τίμιο Σταυρό (2456μ) μετά θα κατέβουμε στον Λάκκο του Μυγερού (1491μ), όπου θα μας παραλάβει το λεωφορείο. Στη συνέχεια θα γευματίσουμε σε ταβέρνα στα Ανώγεια. Παρακαλούμε δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας (μέχρι Πέμπτη 3 Ιουνίου), για να κλείσουμε το ανάλογο λεωφορείο (mini bus 17 ή μεγάλο 46 θέσεων), κάτι που θα διαμορφώσει και την τιμή του εισιτηρίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η διαδρομή είναι απαιτητική και απευθύνεται σε ορειβάτες με καλή φυσική κατάσταση.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ: Ορειβατικά μποτάκια, σακίδιο με σνακ, νερό, ηλεκτρολύτες, καπέλο, αντηλιακό, αντιανεμικό, μπαστούνια.

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 14 χιλιόμετρα

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 8 ώρες. Υ.Δ.: 1240 μ

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 3

ΑΡΧΗΓΟΣ: Σοφία Σιδηροπούλου

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: Από Άγιο Νικόλαο (πάρκινγκ ΑΒ Βασιλόπουλος) 5.00 π.μ. με λεωφορείο. Επιστροφή στον Άγιο Νικόλαο μέχρι 8.00μ.μ.

ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Γιάννης Πάγκαλος (τηλ. 28410-28173, ώρες καταστημάτων)

Περισσότερες πληροφορίες, βίντεο, φωτογραφίες για την περιοχή, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου https://orsian.blogspot.com/p/25.html

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos